Kammerkoret Collegium Vocale fra Hamar opptrer i Strøm kirke.
Drømmer du om en julekonsert uten staffasje og glitter, en konsert der musikken alene står i fokus, en konsert der musikken formidles i form av vakker sang fra 22 stemmer? Da skal du ta turen til Strøm Kirke, Skarnes, onsdag 18.desember kl. 19.30.
Annonse

Kammerkoret Collegium Vocale fra Hamar har lagt sin eneste rene a cappella julekonsert hit i år. Kommer du, får du høre både kjente og ukjente toner, men dog kjært og vakkert repertoar.

Kammerkoret Collegium Vocale er et kor med høye musikalske ambisjoner, og de har vunnet en rekke utmerkelser både i inn- og utland. Koret består i dag av sangere fra Kongsvinger og helt opp til Lillehammer.

Samarbeid med internasjonale kunstnere

Koret har gjennom årene samarbeidet med en rekke kjente komponister og utøvende musikere. De har blant annet samarbeidet nært med Mari Silje og Håkon Samuelsen, og deltatt på deres Klassiske julekonserter i Vang kirke. Gjennom dette samarbeidet har koret fått samarbeide med internasjonale kunstnere som Håkan Hagegård, Leif Ove Andsnes, Isa Katharina Gericke og Trondheimssolistene.

Ny dirigent i høst

Koret har fått ny dirigent i høst, Trym Ramlo Ystad. Trym er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Ved siden av Collegium Vocale dirigerer han Guldbergs Akademiske Kor og Sandefjord Vokalensemble.

I år, som i fjor er koret medarrangør på «3-stjerners stuttrest Julekonsert» sammen med operasanger Bernt Ola Volungholen og Ådalsbruk Musikkforening. Denne konserten kan oppleves i Vang kirke (Hamar) 14.desember.

Vi ønsker imidlertid også å tilby publikum en konsert der stemmene våre står for formidlingen alene. Vi kan love publikum et stemningsfullt, vakkert avbrekk i en travel førjulstid – vi håper på full kirke, sier korets leder Tonje Øyan.

Billetter selges i døra, og publikum kan betale både med kontanter og med Vipps.