Nye impulser skapes, og et helt nytt arrangement er under utforming. 3. og 4. september blir frihetsfestivalen Urkraft en realitet i Odalen.

Annonse

– Dette blir en festival hvor alle kan oppleve og være med på kreative verksted innen dans, sansesti, yoga og kunst med naturelementene. Vi utforsker keramikk, tegning og bruk av trær for å skape blant annet et mandala. Det blir foredrag om økologi, lokal historie, Finnskogen og om verdenstromme m. m. Mange forskjellige musikkinnslag, gongbad og skogsbad med tid og rom for ro. Dette vil være en naturnær festival med bærekraft som bakteppe, sier Heidi Tveter.

Lørdag kveld blir det energifull konsert med LOFT; et godt gjensyn med konsert og dans med lokale musikere.

Initiativet til festivalen kommer fra en gruppe sammensatt av kreative sjeler, musikere, yogier og håndverksaktører som går sammen med stor skaperglede og et åpent sinn for å arrangere en kreativ samskapningsfestival for folk i alle aldre.

– En familiefestival for indre vekst og ytre kraft

Festivalen Urkraft skal være en vitamininnsprøytning, og inspirere små og store til å ta bevisste og kloke valg for seg selv, samfunnet og planeten.

– Kunstnerisk utfoldelse i felleskap er hovedbudskapet for festivalen, og vi tilrettelegger for samhandling med barn og voksne som møtes i felles uttrykk. «Hva vil du bidra med for å skape samklang disse dagene?» er vårt spørsmål, sier Thea Haukerud.

– Et magisk sted der du kan være naturlig og sanselig

Festivalen arrangeres på Tittut. Foto: Privat

Festivalen arrangeres på Tittut i Slåstad i samarbeid med Slåstad grendeutvikling, og arrangøren vil gi bygda en takk for støtten.

– Tittut er et magisk sted midt blant skog, fjell og vann. Det er romslig med plass og tid, og skuldrene senker seg. Her er det lett å være naturlig og sanselig. Det vil du oppleve under festivalen. Du er velkommen til å være med hele deg til å male, synge, jamme, danse, meditere, vandre barfot eller ligge i graset eller i ei hengekøye, og føle deg fri i møte med ulike øyne og øyeblikk, forklarer Gine Hansen.

Det er mulighet for overnatting i hengekøye eller i telt. Arrangøren har 20 teltplasser tilgjengelig, så her er det førstemann til mølla. Plass må reserveres hos Urkraftfestivalen.

Les mer om festivalen og arrangementet her: