Lørdag 28. januar er det igjen klart for Dølisjøen Isfestival og Amundløpet.

Annonse

Med Slåstad idrettslag i spissen for en herlig dugnadsgjeng på 70-80 personer som legger
ned masse arbeid, inviteres det igjen til det etter hvert så tradisjonsrike Amundløpet på
nydelige Dølisjøen.

Etter tre års korona-fravær har grenda igjen bygget opp sin 200 kvadratmeter store langhuslavvo, slik at man kan tilby en komplett festival som strekker seg over hele lørdagen.

Hedrer grendas store sønn

Lørdag går Amundløpet av stabelen for 9. gang. Foto: Slåstad IL

Amundløpet er et langløp på skøyter som årlig er blitt arrangert på Dølisjøen på Slåstad siden 2015. Løpet ble opprettet for å hedre grendas store sønn, Amund Sjøbrend. Amund var en av de svært populære fire S-ene som toppet resultatlistene på verdens skøytebaner på 1970- og begynnelsen av 1980-tallet. Amunds karriere toppet seg da han ble både europa- og verdensmester i 1981.

Løpet skal fremme skøyteglede for alle, uansett alder og fysisk form, være familievennlig og legge til rette for lekbaserte aktiviteter for de yngste. Det er tilbud med lengre distanser for de drevne og utholdende mosjonistene, ispiggere (funksjonshemmede på kjelke) og birkebeinere (med staver) Distanser på 10, 20 og 50 kilometer som skøytes på langbane på preparert sjøis. Start 50 km er klokka 12. Øvrige distanser og barnas
skøyteaktiviteter fra klokka 13.

Påmelding bør gjøres på forhånd, men det er også mulig med etteranmeldelse rett før start. Rabatterte priser for medlemmer og barnefamilier. Deltakerpremier til alle påmeldte, samt trekning av gevinster på inngangsbillettene.

Lysshow, musikk og «Aftersjess»

I forbindelse med premieutdelingen klokka 16, blir det sangopptreden ved Mina Helgedagsrud, samt et lysshow. Det ryktes også om et par andre overraskelser i tillegg. Etter klokka 17 arrangeres «Aftersjess» med sjesse-pub. Det blir sjesse-kviss, hvor deltakerne får brynt seg mot de berømte skøyteessene, og det vil bli revyinnslag og mye moro når Anita Ihler og Nils Oscar Ottesen opptrer. Sist på kvelden kommer den allsidige trubaduren Trond Andersen.

Lavvoen, som også fungerer som kafé på dagtid, blir varmet opp med varmluftkanon og bålpanner, men det anbefales i tillegg godt med varme klær og godt fottøy. Det legges opp til skiftemuligheter, slik at de som har vært aktive i løpet av dagen kan få på seg tørre klær før kveldsunderholdningen starter.

Til kveldsarrangementet kan det være fornuftig å forhåndsbestille plass, da arrangøren må begrense antallet til om lag 100 personer.

Slåstadgrenda vil rette en takk til sponsorer, deltakere og dugnadsmannskaper som gjør det mulig å levere gode tiltak for et aktivt og attraktivt nærmiljø, og håper at mange finner veien til Slåstad lørdag 28. januar. Velkommen hilses fra Slåstad Idrettslag og svært mange støttespillere. «Sammen gjør vi Odal’n sprekere!»

Detaljer og program finnes på løpets hjemmeside www.amundlopet.no