«Musikk ved Glomma» – en ny musikkfestival i Odalen

Musikk ved Glomma er en ny oppstartet musikkfestival for profesjonelle musikere, med hovedvekt på klassisk musikk og kammermusikk. Nå ønsker initiativtakerne å utvikle festivalen til å inkludere øvrig kunst og kultur som Odalen kan by på.

Annonse

— Odalen har utrolig mange unike talenter og nivået på kunstuttrykket er høyt, sier pianisten Geir Henning Braaten som er initiativtakeren til at en forening under navnet «Musikk ved Glomma» ble opprettet.

— Nå ønsker vi å utvikle festivalen til å inkludere øvrig kunst og kultur som Odalen kan by på, forteller Braaten, som også er festivalens kunstneriske leder.

Møte mellom profesjonelle musikere og unge, lovende utøvere

— Festivalen har fått tittelen «Musikk ved Glomma». Det betyr at festivalens sentrum er Sør-Odal, men med muligheter for utvidelse langs Glomma i begge retninger (også Nord-Odal), forteller Braaten.

Musikk ved Glomma skal være en musikkfestival med profesjonelle musikere, med hovedvekt på klassisk musikk og kammermusikk. Møte mellom profesjonelle musikere og unge, lovende utøvere fra Odals-kommunene vil være viktig.

LES MER om alle konsertene under festivalen

Vyer om et årlig arrangement

— Aktuelle samarbeidspartnere er Kåre Tveter Galleri Lyshuset, Sør-Odal bibliotek, kirkene i Sør-Odal, Solbakken folkehøgskole, musikklinja ved Skarnes videregående skole, kulturskolen i Odalen, samt gjennomføring av hus-konserter på f.eks. gamle storgårder eller andre steder som kan ta i mot, sier kulturrådgiver, Henriette Eriksen i Sør-Odal kommune som er med i foreningen.

— Ved neste festival håper vi å kunne utvide med konserter i samarbeid med kulturskolen (kulturskoleelever i samspill med profesjonelle musikere), Skarnes videregående skole og Solbakken folkehøgskole. Og jeg kan meddele at aktørene viser interesse for et slikt samarbeid, og det er veldig positivt sier Eriksen entusiastisk.

— Foreningen ønsker å utvikle festivalen over tid og gjøre den til et årlig arrangement, sier Braaten som på veiene av forening «Musikk ved Glomma»
ønsker å rett et stort takk til sponsorene som bidrar i år.

Få med deg «Musikk ved Glomma» 18.-22. oktober

Programmet er bredt og du kan høre alt fra Kulturskolens høstkonsert, kveldskonsert med Bach-kantater og annet i Strøm kirke med ensemblet «Barokkanerne», solister og Strøm vokalensemble, Geir Henning Braaten på klaver og oppleve «Høstutstilling 2018» i Låvegalleriet for å nevne noe.

Torsdag 18.10.2018 kl. 18.00:
Kulturskolens høstkonsert for Odals-kommunene

Fredag 19.10.2018 kl. 19.00:
Åpningskonsert i Kulturhuset Skogtun med festivalens kunstneriske leder Geir Henning Braaten på klaver.

Lørdag 20.10.2018 kl. 12.00:
Åpning av «Høstutstilling 2018» i Låvegalleriet ved Galleri Lyshuset med Ellen Margrete Flesjø på cello. Utstillingen blir med bilder av Kåre Tveter og Mari Lilleberre. Tema Svalbard

Søndag 21.10.2018 kl. 19.00:
Kveldskonsert med Bach-kantater og annet i Strøm kirke med ensemblet «Barokkanerne», solister og Strøm vokalensemble. Dirigent er kantor Kristin Nesse.

Mandag 22.10.2018 kl. 19.00:
Hans Børli-jubileum. Vi markerer jubileet i Sør-Odal bibliotek med opplesning og musikk ved Sverre Eier og Geir Henning Braaten.