Et kjempe løft for kulturlivet i bygda

Annonse

Med to utsolgte forestillinger, til sammen nærmere 650 personer inkludert fredagens generalprøve med elever fra Nord-Odal ungdomsskole i salen – kan man kalle oppsetningen «Temmeret skær fram» en knallsuksess.

Det var en forestilling med et dramatisk historisk bakteppe av både lokal og nasjonal betydning, 90 år etter arbeidskonfliktene i de to fløteråene Grytåa og Juråa i Knapper. I tillegg romantikk, humor og mange fine innslag av sang og musikk.

Stykket slo an hos publikum og det ble stående applaus og mange begeistrede kommentarer etter forestillingen, flere hadde tårer i øynene.

Det var en beveget og stolt ordfører Lise Selnes som takket for forestillingen etter premieren lørdag.

— Takk for en strålende forestilling som virkelig rørte meg. For en kamp det var for rettigheter, hvilke pågangsmot arbeiderne stod for. Alle dere som var med på kveldens forestilling gjorde virkelig kampen for 90 år siden levende for oss i salen, sa hun.

— Det har vært utrolig morsomt å få være med på dette prosjektet. Vi har utrolig mange flinke aktører innenfor både teater, sang og musikk i Nord-Odal, og når alle disse kreftene slår seg sammen, blir det svært bra, sier Gunnar Nygård i prosjektgruppa, som takker alle de rundt 90 aktørene, og ikke minst Nord-Odal kommune, Teater i Glåmdal og Odal Sparebank for både praktisk bistand og økonomisk støtte. I tillegg har flere andre lokale bedrifter bidratt med midler.

Takk også til publikum som tok så godt imot forestillingen.

Kun lokale krefter; til sammen har rundt 100 personer jobbet med prosjektet. En stor dugnad og et kjempestort løft for kulturlivet i bygda.

FOTO: Odd Magnus Storbråten