Annonse

Lørdag 20. juli blir det både jazz, blues, cabaret og visesang med Caroline Waters i Garasjen i Karihagavika i Nord-Odal.

— Det blir en spennende intimkonsert med plate- og musikalartisten Caroline Waters, som synger fra hjertet og sjela, spiller piano, gitar og hardingfele og småprater om kjærlighetens krumspring, meningen med livet og om den dramatiske reisen fra barnestjerne til musikal- og romanforfatter, sier initiativtager Roger Andersen.

— Caroline Waters er aktuell med sitt nye album Finding Venus. Dobbeltalbumet, som ble markert med to releasekonserter og CD-slipp i Los Angeles i mai måned, kommer ut på det norske og svenske markedet i vinylformat i august og september måned, forteller han.

Dramatikk og sårbarhet 

Finding Venus er en råsterk samling låter som beskriver en ekstremt utfordrende, dramatisk og samtidig usigelig vakker og sårbar reise i tiden.

Den handler om Carolines egen opplevelsesreise fra ulykkesskadet med hukommelsestap og posttraumatisk stress til hun klarte å finne tilbake til seg selv og en mening med livet.

Dette fyrverkeriet av en artist vokste praktisk talt opp på scenen i tospann med sin entertainerpappa, Per Asplin. Som hele Norges Lille Caroline ble hun landskjendis og filmstjerne i Putti Plutti Pott som treåring, musikal-barnestjerne med Kardemommeby og Riksteateret som syv- og åtteåring, hovedrolleinnehaver i eventyrmusikalen Jeg fant, jeg fant som niåring, internasjonal artistrepresentant for Norge som tiåring og programleder i NRK-serien Jeg fant, jeg fant som tolvåring. Deretter fulgte slag i slag med jazzkonserter og TV-opptredener som duo, både nasjonalt og internasjonalt, med Per.

Så kom nær-døden-ulykken som snudde opp-ned på livet hennes og satte alle planer om plateutgivelser, USA-turnéer og drømmen om å bli lege på vent. Caroline var atten år gammel da hun fikk venstrebeinet knust og en traumatisk hodeskade av en grønn Mazda som meiet henne ned da hun syklet til butikken kvelden før nynorskeksamen. Ett år senere var hun tilbake på scenen og sang og spilte for flere hundre millioner mennesker i forbindelse med hundreårsjubileet til Frihetsgudinnestatuen i New York. Tre år senere medproduserte hun og spilte rollen som Nissemor i sceneversjonen av Putti Plutti Pott i Oslo Konserthus. Men det skulle ta mange år før Caroline kom på plass i seg selv, mentalt og følelsesmessig. En fryktelig hendelse som sendte Caroline på leting i en massemorders fotspor,  langt inn i Nevadaørkenen, med gitar og gevær i bagasjen, var det som skulle til for at hun skulle oppdage hvem og hva hun egentlig var. Finding Venus forteller historien om hvordan det hele gikk til.

I en alder av 26 år, etter å ha utdannet seg som låtskriver, filmkomponist, artist og sangpedagog i Los Angeles, dannet hun plateselskapet, Redhead Records, og ga ut sin første soloplate, Compassion. Caroline har til dags dato produsert ni plater, musikken til ni filmer, forfattet og produsert to musikalske komedier og er nå altså svanger med sitt mest omfattende verk, albumet, romanen og musikalen, Finding Venus.

Sted: Garasjen, Karihagavika 6, 2134 Austvatn, Hedmark
Tid: Lørdag 20. juli klokken 21:00 (Serveringen åpner 18.00)
Billetter: Kr. 200 kan forhåndsbestilles via VIPPS eller SWISH til 91195887