Odalen har mange fine badeplasser hvor hele hele familien kan kose seg i sommer. Her har du oversikten.

Annonse

Selv om sommertemperaturen svinger litt, er det fullt mulig å ta et forfriskende bad på en av Odalens mange fine badeplasser. På Bukkeneset ved Storsjøen er den populære hinderløypa på vannet lagt ut, har du prøvd?

Den populære hinderløypa på Bukkeneset ved Storsjøen er lagt ut.

Nord-Odal

Bukkeneset – Kratebøl
Med sandbolleyballbane, toalett, båtbrygge og grønn plen er Bukkeneset en idyllisk badeplass for alle Odølinger. Her finner du gode parkeringsmuligheter, og en lang sandstrand som tar de ut i Storsjøen. Ligger ca. 2 km fra fv 263 med skiltet avkjøring.

Kalvhella – Austvatn
Kalvhella er en av de beste badeplassene i Nord-Odal. Her finner du ofte flere kjente og kjære strandgåere. Og om du ikke er så gira på sand, så har Kalvhella både gressplen og svaberg som passer perfekt til å slikke sommersolen på. Her er det også skiftebu og toalett. Skiltet avkjøring, ca. 500 meter fra fv 209.

Molensa – Mo
Er du på utgikk etter et badested som passer for de minste, er Molensa et yndet utfartssted. Med stor sandstrand og langgrunn sjø nærmest så langt øyet kan se, er dette et flott sted fir barnefamilier. Ca. 500 meter fra fv 209. Skiltet avkjøring.

Sognabben – Størjen
Badeplassen er en del av Sognabben camping, og det er ikke mulighet å komme til stranda med bil. Det finnes toaletter, dusj, kiosk og minigolf på campingplassen. Ca. 200 meter fra fv 24. Ikke skiltet.

Smestadlandet
Ligger ved fv 181, Eidsvollsvegen. Her finner du en langgrunn sandstrand med liten parkeringsplass. Gå under brua og følg stien ut til badeplassen.

Morterudlandet – Sand
Ligger nedenfor fv 24, i svingen etter Tangen butikken.

Stormoen i Nord Odal, Gardvik

Sør-Odal

Dølisjøen – Slåstad 
En gang var dette et mekka for vannskikjørere. I dag er Dølisjøen er fint sted å dyppe toa og ta en godt sommerbad. Med nedkjøring ved Slåstadhella er Dølisjøen innkranset med grønt gress og gode parkeringsmuligheter.

Glomma Riviera
Badeplass ved Glommas bredd med populært slengtau og bryggekant å hoppe fra (hovedbildet til denne artikkelen er tatt her). Badeplassen er på baksiden av Family Sports Club.

Mortvasan badeplass
Lokalisert i Nordenden av Høljeren.

Disistranda – Disenå
Ligger langs Norddisivegen, gamleveien mellom Skarnes og Disenå – et par hundre meter fra Disenå stasjon. Her finner du badebrygge med hoppetårn, grill og sittegrupper. Du kan sole deg på gressplenen, og det er brunt inne ved land og noen meter ut med sand/leirbunn.

Skarnes Lekeland
Bassengene er åpne, akkurat nå er ikke skliene åpne, men de åpner snart.

Osviken
Ligger mellom Oppstadog Slåstad i sørenden på Storsjøen

Sæterlisjøen i Finholt
Følg Finholtvegen fra Disenå til Finholt, forbi skytterbane og sentrum. Etter to store bygninger på høyre hånd, svinger du ned til høyre.

Nettmangen
Flere fine steder langs Pålerudvegen som går fra Finholt til Årnes. Ettermiddagssol.

Har vi glemt at din favorittstrand, så si ifra til oss på Facebooksiden vår eller på e-post.