Vannski VM for para utøvere, guidede kanoturer og gårdsbesøk. Bredt kulturtilbud og kortreiste matopplevelser. Odalen har aktiviteter for hele familien! Her har du ferie og aktivitetstips til en huggal sommer!

Annonse

— Velkommen til Odalen! Det gleder vi oss over å si hver eneste gang. Og det gjør vi mange ganger i året. Odalen har blitt et sted som ånder for å skape fantastiske opplevelser til gjester og innbyggere.

Det har skjedd veldig mye i Odalen de siste ti årene. Vi har fått klatreparken Stiggarti, vannskianlegget på Skarnes har fått VM-standard og aktivitetsparken har også fått sykkelpark. Det satses på kortreiste matopplevelser – fra gårdsutsalg til mikrobakeri, nye guidede opplevelser med kano og sightseeing på Storsjøen med lokal matservering ombord. Festivalene Odal Rockefestival, Audunbakken og Morodalsfestivalen har blitt merkevarer med store, internasjonale navn på blokka. Alt dette har gjort til at Odalen er i en veldig positiv utvikling.

Image may contain: 1 person, crowd, night and outdoor
Audunbakken har blitt en merkevare.

Her finnes det aktiviteter med høy puls og adrenalin, aktiviteter for hele familien og aktiviteter hvor du kan finne total stillhet og ro. Vi har kulturopplevelser, matopplevelser og høytsvevende opplevelser som garantert vil gi deg et kick!

Høy puls og adrenalin!

Vannski på VM-anlegg

På innsjøen i Sør-Odal aktivitetspark er det vannskianlegg med VM-standard. Her kan du kjøre på vannski etter vannskibåter med erfarne førere! Sjekk ut Slåstad vannskiklubb På land finnes det også volleyballbane, stor trampoline og sitteområder i hyggelige omgivelser. VM på Vannski for Para utøvere  arrangeres her 22.-28. juli!

Sport, Waterskiër, Vannski, Ferie, Vann, Hastighet

Paintball i skogen

Glåmdal paintball klubb holder til i Sør-Odal aktivitetspark på Skarnes og har en hel skog å fyre løs fargede kuler i. Her kan du boltre deg i timevis. Kontakt klubben for tidspunkt og utstyr.

Paintball, Skyting, Spiller, Pistol, Markør, Maske

Aktiviteter for hele familien

Melgardsbrua besøksgård

Hos Mette og Jan Kåre Krybelsrud på Melgarsbrua får du hilse på sauer, griser, geiter, minihester, kuer, kaniner, høner, haner, moskusender, gullfasaner og Eselet Lisa i sommer.  Åpne dager for sommeren 2019; søndag 14. juli, 21. juli, søndag 11. august
og søndag 1. september kl 11.00 til 16.00. Drop-in dag: onsdager i hele juli + 7. august og 14.august. kl 12 – 16. Ellers etter avtale.

Lam, Husdyr, Dyr, Pattedyr, Furry

4) Fiskeguiding og kanoutleie

Odal kano & fritid får besøk av turister fra hele Europa som ønsker å oppleve vakre Storsjøen sammen med proffe fiske-guider. Her kan du også leie solide kanoer og alt det utstyret du trenger for en fin tur på sjøen eller i elva. Odal kano & fritid har kanoene sine i nærheten av Storsjøen, så du lett kan legge ut på tidenes tur.

Kanopadling, Jente, Kano, Vann, Fritid, Eventyr, Paddle

Skarnes Lekeland

I det populære lekelandet Skarnes Lekeland finnes det basseng for store og små og fine klatrestativer og lekeapparater som ungene kan boltre seg i. De har sparkesykkelbane, stor hoppe-pute og ikke minst er det populært med alle dyrene barna kan klappe på Lekeland. Her er det sauer, geiter, esler, høner og kaniner. Lekelandet har både kiosk og varme griller hele dagen så du kan ta med egen grillmat og kose deg med familien.

Solbriller, Folk, Vann, Blå, Sommer, Sol, Jente, Søt

Badeplasser

Foto: Simen Landfald

Sightseeing på Storsjøen med VB54

Sommerturen går fra brygga ved Milepelen kl 14:00 til Sognabben og tilbake mot Bukkeneset – Stormoen – brygga i Mo innsiden av vesle Svarten (langs Trøsilandet) over mot Rovøya og tilbake til Sand. Pris kr 100,- per pers. Barn halv pris. (Vipps eller kontant). Ombord kan du få servert mat fra Ebbas Matgleder. Bli med på en minnerik tur! Book båtturen her.

Bli kjent med Odalens vakre bygdetun

Omvisninger i hus og tun på Odalstunet og lær mer om Odalstunets stuer! Få en guidet omvisning på Odalstunet.

Velkommen til sommer og sæterdrift på gamlemåten! Det blir salg av rømme, smør og pultost fra egen mjølkeproduksjon, og servering av kaffe og vafler i helgene. Ebbas Matgleder serverer «Raus sæterkøst» på utvalgte helger, se ebbasmatgleder.no for mer informasjon om når. Les mer om sætra her.
Husk kontanter! Det er bilveg (med vegavgift) hele vegen fram, men sætervegen fra Krokmyra er bare 4 km lang, godt merket og fin å gå.

Turopplevelser i Odalsmarka

Odalen har mil på mil med oppmerkede stier, flotte gapahuker med storslott utsikt og hytter til å ligge over i både på øyer og ved vann. Sjekk ut DNT Odal for turtips og overnattingsmuligheter i marka. Prøv Kjentmannsmerket og bli kjent i hele Odalen til fots eller på sykkel eller hva med den populære aktiviteten Stolpejakt .
Mangler du fritidsutstyr? Ta turen innom BUA på Skarnes hvor du kan låne fritidsutstyr helt gratis!

DNT Odal har hyttene Bergersætra, Bjørketangen og Karterud. Alle ligger med kort reisevei og kan gi deg kortreiste naturopplevelser. På bildet er vakre Bjørketangen.

Overnatt i tretopphytte ved Storsjøen

Østby tretopphytte på Oppstad svever åtte meter over bakken og ligger 30 meter fra vannkanten av vakre Storsjøen. Hytta er 20 kvadratmeter pluss hems. Det er to sengeplasser i 1. etasje og på hemsen er det 4 – 7 soveplasser. Her kan man ligge og se på stjernene gjennom takvinduet og drømme seg bort om natten.

Sommeråpent på Ullernlåven

Ullernlåven kan friste med en gedigen interiørbutikk. Du finner både gamle og nye skatter i fjøs, stall og låverom. Samlesaker, koselige gaver, vintage, stilige møbler, kul gjenbruk og rampete retro. Liker du saker med sjel og bra priser, er dette helt klart stedet for deg!

Matopplevelser

Hos gårdsbutikken Munkheimen i Nord-Odal bugner det av fristelser fra lokale produsenter og du kan finne alt fra hjemmelaget ingefær-shot, trøffelsjokolade til egg fra lykkelige høner. Kortreiste matopplevelser og det siste innen trender finnes her.

Mikrobakeri på Skarnes stasjon

Villgjaer mikrobakeri åpnet i stasjonsbygget på Skarnes i desember 2018 og allerede første dag ble alle hyller tomme. 70 kunder handlet brød, spiste ferske bakervarer og hygget seg med kaffe på åpningsdagen. Det bittelille mikrobakeriet fyller stasjonsområdet med bakste lukt hver uke og kan glede deg med surdeigsbakst, friskpressa juice, nykverna kaffe og ferske kanelboller.

Image may contain: food and indoor

Kulturopplevelser

Audunbakken festivalen 2019

Årets Audunbakken arrangeres helga 2.-4. august 2019 og dette blir det syttende året på rad vi lager hjemmesnekra festival på Disenå i Odalen. Årets artister på Audunbakken er: Bokassa, Lindstrøm, Amgala Temple, Onkel Tuka, Blomst, Signe Marie Rustad, The Anti-Music Bonanza, Harvey Steel Show, Einar Stenseng, Porto Geese og Myllargutens Gammaldansorkester. I tillegg blir det selvfølgelig Odalsmesterskap i rævkrok, musikk i bakken og mye annet gøy!

Image may contain: one or more people, crowd and outdoor
Foto: Christer Bell

Kåre Tveter galleriet

Sommerens gjesteutstiller på Galleri Lyshuset er Håkon Bleken 25. mai – 18. august.

Bilderesultat for galleri lyshuset

Teater med Anita og Nils 

Anita og Nils tenker høgt og lågt med Bjørge Verbaan på piano. Anita og Nils tenker høgt og lågt om mye og mangt, rart og alvor, skrått og artig, galskap og flir, med en eminent pianist som redningsmann når det skurrer som verst,- Bjørge Verbaan. Les mer her.

Image may contain: 1 person, smiling, eyeglasses and indoor

Et bredt utvalg og mange muligheter

Utvalget av aktiviteter og opplevelser er mange, og dette er kun et par av dem. For flere aktiviteter i sommer, sjekk ut aktivitetskalenderen til Odalsportalen her.

Oppdatert oversikt; er det endringer i program/ aktiviteter, send en oppdatering til post@odalsportalen.no