Det var magisk stemning og perfekt festival-vær på den idealistiske musikk- og kunstfestivalen Audunbakken i går. Og vinneren av festivalbilletten synes det var skikkelig fett.

Annonse

— Sykt fet festival! Stråler vinneren av årets festivalkonkurranse i Odalsportalen, Raymond Fagerli.

— Je har itte vært på Audunbakkenfestivalen før, så je hadde inga anelse om at det var så kult her! sier han mens han hører på Audunbakken-veteranene, The Anti-Music Bonanza på scenen.

— En veit itte hva en intimfestival på Disi-skoga er før en har sjekka det ut, det er heilt klart, sier han og ser fram til å se OnkelTuka som skal gå på scenen senere på kvelden.

— Detta kan jeg tenke meg å gjæra omatt, ler Raymond mens han ser utover folkemengden på den sjarmerende festivalen med sin særegne, hjemmesnekra profil.

Raymond Fagerli gir et stort tommel opp for festivalen.

Inne på festivalområdet som ligger dypt inn i skogen, omslynget av gran og furu helt på toppen av det nedlagte grustaket på Disenå, ligger folk og slapper av i hengekøyer, noen lytter til musikk, noen danser og andre varmer opp til rævkrok-konkurransen på sagflisen. Denne hjemmekoselige festivalen byr på noe som er unikt i festivalsammeng i Norge og for 17. året på rad setter den Odalen på kartet.

I tradisjon tro var det også bakke-band i år, her det fargerike bandet Star bug.

100 frivillige i sving

For å ta godt vare på flere hundre mennesker inne i skogen trengs det mange frivillige. Det skal serveres mat, tappes øl, selges billetter og en hel hærskare av sosiale vakter passer på at publikum nyter festivalen til det fulle og ser til at arrangementet flyter.

Torill Dammen er en av de frivillige som også i år har laget 110 liter av sin populære lapskaus, som allerede etter et par timer ble spist opp.

Torill Dammen elsker å lage lapskaus og danse til The Anti-Music Bonanza!
I merch-teltet selges festivalartikler.
550 billetter solgt til nå, men kvelden er ennå ung, smiler de i billettluka.

Happy campers på festival

Ved siden av festivalområdet er det en helt spesiell camp. Her står syv dekorerte folkevognbusser på rad og rekke og alle buss-eierne er gamle kjente som drar på Audunbakken hvert år.

— Vi er en gjeng fra Oslo og Odalen som camper sammen og her har vi laget en slags buss-installasjon, forteller Anne Lise Bekken fra Nord-Odal.

Anne Lise Bekken viser fram kombi-campen sin som pakkes opp og ned som Donald Duck sin campingvogn.

— Og her er datteren min Telma Bekken Lindbekk sin vogn, hun har nettopp ryddet som du ser, ler Anne Lise.

Telma Bekken Lindbekk foran sin buss.

— Her er vi samlet fra Oslo, Tyskland, Sør og Nord- Odal, og sammen er vi #I Love Odalen, stråler Anne Lise Bekken sammen med gjengen happy campers.

Ikonisk festivalstemning i folkevognbuss-gruppa.

Audunbakken i samarbeid med unge lovende

— Nytt av året er at Audunbakkenfestivalen har samarbeidet med videregående elever rundt designet av årets plakat og program gjennom en design-konkurranse, forteller pr-ansvarlig Mette Haugland.

— Det har vært en spennende prosess og vi er svært fornøyde med resultatet, så slike samarbeid er noe vi kan tenke oss å gjøre mer av, sier hun.

Vinnerne som gikk av med seieren var avgangselevene ved Nannestad videregående skole, Oskar Enestad og Andreas Engevold.

No photo description available.