— Juli i år har vært utrolig bra, vi har hatt bookinger hver dag i det fine sommerværet, forteller en fornøyd Villemo Enoksen i Odal kano & fritid.

Annonse

Godt og varmt sommervær trakk folk ut på kanoturer på Storsjøen, og flere og flere booker to dager for å overnatte på øyene.

— Vi er svært fornøyde med utleie på rundt 2-6 kanoer hver dag og det har vært ekstra gøy at så mange besøkende leier kano over to dager og ligger over på de vakre øyene i Storsjøen, sier Enoksen.

— Og i helga var vi fullbooket, forteller hun.

Økende besøk fra Danmark, Tyskland og Nederland

— Besøket fra Nederland, Tyskland og Danmark har også økt i år, vi har sendt flere ut i kano på Storsjøen i sommer enn tidligere år, det er positivt, sier hun.

Image may contain: 1 person, outdoor, water and nature
Villemo Enoksen som driver Odal kano & fritid.

— Det har vært overraskende mange tyskere i år! Vi hadde besøk av en tysk speidergruppe som gikk til fots fra Eidsvoll til Sand, med et mål om å overnatte på Storsjøen. Jeg spurte dem hvordan de hadde funnet fram, og de svarte via sosiale medier og Trip advisor, forteller Villemo.

— Vi sender med kanopadlerne kart som er merket med de mest attraktive øyene når de drar ut. Rovøya er svært populær for det er svært fine overnattingsmuligheter der. Strendene Molensa, Kalvhella og Bukkeneset har blitt godt besøkte i sommer, forteller den entusiastiske Odals-ambassadøren.