Feirer ordene med egen dag

Nord-Odal bibliotek vil gi ordet til nordodølinger, og hylle ordene med en egen dag.

Annonse

Lørdag 18. november arrangerer Nord-Odal bibliotek, i samarbeid med Odal Sparebank og Milepelen vertshus «Ordene som traff meg.» En hel dag dedikert til ord.

— Ord treffer oss og påvirker oss, om de blir lest eller formulert og uttrykt på annet vis. Vi mennesker lever i stor grad via ord. Vi vil at denne dagen skal ha fokus på det nære og kortreiste, og gi ordet til nordodølinger som på ulikt vis har produsert – ord, forklarer enhetsleder for Nord-Odal Anita Bunes. 

Hans Ludvig Fredheim vil lede publikum gjennom dagen sammen med One Enerud.

Diktkonkurranse

Frem mot dagen har også flere aktive «Facebook-nordodølinger» blitt utfordrer til å si noe om ord som har truffet akkurat dem.

En av nordodølingene som får ordet er forfatter Bjørn Ivar Lund. I sommer ga Lund ut sin første diktsamling «Tankene imellom» som e-bok. I høst kommer boka ut i fysisk form.

I forbindelse med dagen blir det også arrangert en konkurranse hvor nordodølinger og andre lyrikerintreserte kan forsøke seg på egne, personlige tolkninger av Lund sitt dikt «Pardans.» Alle som vil oppfordres til å finne sine egne tanker og tolkninger i diktet, både i og mellom linjene.

— Dette er et dikt som gir rom for mange tolkninger – ikke engang jeg føler jeg kan se en «fasit» blant ord og formuleringer der, forteller Lund selv til Odalsportalen.

Resultatene kan sendes på mail til biblioteket@nord-odal.kommune.no, eller leveres på Nord-Odal bibliotek eller sendes i posten til Nord-Odal bibliotek Bunesvegen 25, 2120 Sagstua. 

Vinneren eller vinnerene av konkurransen er den/de som har den mest originale eller mest finurlige tolkningen av diktet. Tolkningen vil også bli premiert med Fredheims sitt dikt «Stønna» i glass og ramme, samt et ekemplat av «Jul i Nord-Odal.»

Les diktet «Pardans» her