Anbudskonkurransen i gang for «Samling»

    På fredag ble anbudskonkurransen for signalbygget i Sand sentrum kunngjort. Byggestart er allerede på nyåret.

    Det var en enstemmig jury som landet på arkitektfirmaet Helen & Hard sitt bidrag til det nye bank-, biblioteks- og leilighetsbygget i Sand sentrum i juni i fjor.

    Kunngjøring av anbudskonkurransen ble lagt frem på fredag og byggningsarbeidet vil etter planen begynne i januar eller februar 2018. «Samling» er estimer å stå ferdig juli 2019. 

    Totalt bruttoareal for det nye sentrumsbygget på tre etasjer er 3.153 kvadratmeter og totalprisen er anslått til omkring 115 millioner kroner, melder Glåmdalen.

    Et samarbeidsprosjekt

    Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Nord-Odal kommune og Odal Sparebank, med kommunen som byggherre.

    Det vil bli utarbeidet separate kontrakter for det bygningsmessige arbeider, rørtekninske arbeider, ventilasjonstekniske arbeider, elektrotekniske arbeider og heistekniske arbeider.

    I det nye signalbygget vil Nord-Odal bibliotek og Odal Sparebank få felles inngang.

    Bibliotek og leiligheter

    For biblioteket sin del er det behov for fleksible og åpne lokaler med mulighet til å gjennomføre ulike typer arrangementer. Dr det også planlagt en løsning med «meråpent bibliotek» også uten betjent åpningstid.

    I tillegg til bibliotek og bank vil det også bli satt opp ti leiligheter i 2. og 3. etasje. Seks av disse er treroms leiligheter på omring 80 kvadratmeter, to toroms på omring 65 kvadratmeter og to fireroms på omkring 90 kvadratmeter.

    Det vil også bli en parkeringskjeller på 1600 kvadratmeter.

    I flerbrukshallen i underetasjen blir det en flerbrukshall, møterom og tilhørende funksjoner.

    FELLES INNGANG: Det nye signalbygget har fått navnet «Samling». Biblioteket og sparebanken vil ha felles inngang. FOTO: Arkitektfirmaet Helen & Hard LEILIGHETER: 10 leiligheter kommer opp i 2. og 3. etasje. Slik blir den største seende ut. FOTO: Arkitektfirmaet Helen & Hard 1. ETASJE: Slik vil bank- og biblioteksdelen i første etasje se ut. FOTO: Arkitektfirmaet Helen & Hard