Anahata Yoga er det nye navnet til Yogatid i Eidsvoll og Nord-Odal. 19. september hadde virksomheten offisiell åpning av det nye yogarommet. Ordføreren selv sørget for å klipp over snora!
Annonse

Per Nyland er kjent som grenselos under krigen og han etterlot seg småbruket Nyland på Trautskogen. Lite visste han om at 90 år etter han begynte å bygge ville det flytte byfolk hit å starte en familie og 100 år etter ville det være en offisiell åpning av et yogarom!

Trivelige omgivelser på Trautskogen.

Lørdag var det samlet folk fra nært og fjernt til markering av yogarommet Anahata. Anahata betyr hjertesenter, og er navnet Silje har fått av sin lærer i India til yogarommet på Trautskogen. Silje snakket om gleden og det viktige med å kombinere det beste mellom øst og vest, og dette ble understreket med diktopplesning av «Stønna» av  Hans Ludvig Fredheim. Han har aldri gjort yoga før, men i dette diktet tar han likevel frem yogaen kjerne -det å være tilstede her og nå!

Åpning av yogarommet, Hans Ludvig Fredheim & Silje Indreeide.

Lise Selnes stilte opp med gode ord om plassen, Trautskogen og at Silje og Aslak er med på å gjøre Odalen rikere. Lise klippet rød tråd til klapp og jubel!

Takknemlig overfor mange

I dag er stillhet en luksus! På Skoga er det litt ekstra stille og det er noe av grunnet til at Silje og Aslak valgte å bosette seg her.

Silje delte sin takknemlighet, ikke bare over plassen, men også alle som har bidratt til at yogarommet ble til. Svigerfar, Erling Indreeide var med å hente gulvplankene fra et gammelt vertshus i Gudbrandsdalen. Eldbjørg og Hagnor har hjulpet til med gulvet -som var litt av et puslespill å få satt sammen igjen. Byggherre har vært Manfred Augustin som bor på Spitalen og har fokus på økologisk husbygging og bruk av naturmatrialer. Veggene er isolert med kvernet avispapir, og ytterst er det et lag med leirpuss. Dette gir pustende vegger. Uvurderlig hjelp er gitt av Asgeir Nesset i vinduer til yogarommet og ikke minst i å tilrettelegge for prikken over i-en, at glasskunsten fikk sin plass der den skulle. Takk ble det også til Rod Friend for glasskunsten og til Thomas Arthur Andresen for flotte dører.

Yogarommet var ferdig for to år siden, så noen tenker kanskje det var litt rart med åpning nå.  Silje forklarer at dette var fordi de har ventet på glasskunsten, som ikke kom på plass før i år. Åpning var egentlig planlagt i april, men ble, som så mye annet, utsatt.

 

Yogarommet med glasskunst.

Reisevant og skolert yogalærer

silje Indreeide vokste opp i Bærum, men dro til Østen etter skolen og fortsatte å reise i 10 år før hun bosatte seg på Trautskogen i 2010. Silje har yogalærerutdanning over flere år, har studert medisin grunnfag, funksjonell anatomi og fysiologi og har i tillegg utdanning i yoga-massasje.

Nå har hun yogakurs på småbruket Nyland, har yogaskole i Eidsvoll, underviser fast i Hurdal for Norsk Blindeforbund og i tillegg arrangerer hun yogaferier og yogahelger. Silje har også egen Podcast: Anahata -kortreist yoga

«Jeg tror den viktigste yogaen vi gjør er den vi bruker i hverdagen, ikke den vi gjør på matta. Vi øver på fleksibilitet og dype pust på matta for å kunne møte hverdagen med en økt tilstedeværelse, mer balanse og mer ro». Silje Sridharana.