Odalsrevyens jubileumsforestilling «70 år passerer revy» hadde premiere i går 14. november og publikum får et historisk tilbakeblikk på 70 år med gjøgling og hvordan revyen har underholdt og kommentert lokalsamfunnet og øvrigheta siden 1949. 

Annonse

– Fantastisk! Jeg ler så jeg griner, vi får virkelig trimma lattermusklene. Odalsrevyen må vi bare få med oss hvert år, det har blitt en tradisjon, sier Stena Gudmundsen i pausen før andre akt.

– Gjensynet med sketsjen Predikanten var så morsomt og Oppstadbakkenkæra er jo legendariske! Smiler Anette Gudmundsen.

– Tove Gulbrandsen som har sett Odalsrevyen hvert år de siste 25 årene og i år er intet unntak. Revyen ser på Odalsbigden og samfunnet vårt med et skikkelig skråblikk og det er så huggalt! Ler Tove.

Premiere med stående applaus

Etter vel gjennomført premiere til stående applaus ønsket en av hovedsponsorene, Odal sparebank, å gratulere Odalsrevyen med 70-årsjubileet og den eminente revygjengen Nils Oscar Ottesen som har spilt i 27 år, Eva Kristoffersen i 27 år, Gine Jeanette Linnerud i 15 år, Anne Halvorsen i 22 år, Ole Sverre Spigseth i 22 år, Anita Ihler i 17 år og Per Julsrud i hele 40 år.

– Vi støtter lokalt kulturliv og det er en ære å overleverer dere en gavesjekk, for hardt arbeid og formidabel innsats opp gjennom årene, sier Elin Smith i lokalbanken til artistene.

Samhold, styrke, kjærlighet og vennskap

Regissør Arild Halvorsen holdt en rørende tale om samhold, styrke, kjærlighet og vennskap og forklarte grunnen til at han år etter år blir med Odals-gjengens spillopper.

– Dere legger ned blod, slit og tårer og den innsatsen dere gjør er hele grunnen til at jeg fortsetter å kjøre over skogen fra Hamar hver eneste høst for å sette opp revy med dere, sier regissøren med en tåre i øyekroken.

– Nå som premieren er over og vi er i gang, kjenner jeg skuldrene senker seg og vi gleder oss til resten av forestillingene, forteller skøyeren Anita Ihler.

– Vi har spilt på ulikhetene i menneskesinnet og kunne le av det. Tusenvis av tekster som dokumenterer levd liv i den lille bygda vår.
Det handler om mer enn humor. Det er dønn alvor det vi holder på med. Humor er alvor, forteller hun.

Anita Ihler på premieren som den nye haren på 100 meteren. «Ingen vet hvor haren hopper»

– Det er som Norsk revy på Høylandet sier: «Det er samfunnsnyttig, demokrati og samhold» Det er å se samfunnet vi lever med skrått blikk. Så nødvendig. Godt.
Å tørre å kommentere utfordringene med sjølironi og glimt i øyet.

Jeg tror faktisk at om alle hadde vært som revyfolk, – sett verden med et skrått blikk, så hadde det vært fred på jord, ref Anita Ihler.

Stor bildeserie fra premieren av 70 år passerer revy: