Prosjekt Hverdagsglede er et konsept utviklet av fire engasjerte elever på Skarnes videregående skole og målet er økt glede for eldre i hverdagen.

Annonse

– Hverdagsglede handler om små, enkle ting som vi gjør for at andre skal oppleve mestring og glede i deres hverdag, forteller Saadug Alfeli, markedsfører for Prosjekt Hverdags-glede.

De fire ungdommene, Martine Taugbøl, Malin Irene Sjøenden, Ann Jofina Theravajah og Saadug Alfeli, går VG2 entreprenørskap og bedriftsutvikling på Skarnes videregående og tilbyr tjenester som handling av matvarer, snømåking, baking, hjelp med mobil og teknologi, besøksvenn og mye annet som kan skape hverdagsglede.

En følelse av mening

Forskning viser at livskvaliteten blir høyere når du har en følelse av mening og bidrar i samfunnet. Det å gi aktiverer områder i hjernen som er ansvarlig for lykke, belønning og velvære.
Dette får de fire ungdommene erfare nå i deres eget prosjekt.

 

– Vi ønsker å skape tillit blant de eldre, men også blant andre mennesker i alle aldre som trenger hjelp med å utføre hverdagsoppgaver, forklarer Alfeli.

– I dag var første dagen ute på prosjekt og det kom rundt 20 eldre. Vi fikk solgt opp mot 40 vafler og det virker som målgruppen er veldig positive.

– Vi har har allerede fått vårt første oppdrag, smiler han fornøyd etter første dagen med prosjektaktivitet på sykehjemmet.

-Vi ble så glade, for allerede første dagen ønsket en dame hjelp med sin hjemme-pc og vi er i gang!

– Målet med Prosjekt Hverdagsglede er å lære oss mest mulig om å drive en bedrift, vi har allerede registrert bedriften i Brønnøysund, opprettet bedrifts konto og godt i gang med økonomistyrings delen.

– Nå kjenner vi at vi er godt i gang og opplever en bratt, men god lærings-kurve, ler videregående eleven fornøyd.