Skate-kronene ruller inn

  Odal Skateklubb har samlet inn over tre millioner til realiseringen av Skarnes Rullepark. Nå trenger laget din hjelp til å få igangsatt byggingen.

  Annonse

  – Vi har allerede kommet langt i prosessen, den perfekte tomta er i boks og mye av finansieringen er på plass, men vi mangler fortsatt én million kroner før vi kan sette i gang, sier Karen Gjermundrød i Odal Skateklubb.

  Derfor inviterer skateklubben nå blant annet privatpersoner og næringsliv til å bli med på spleiselaget.

  – Viktigheten av å få på plass et slikt utendørs aktivitetsanlegg er bare blitt enda mer prekær under koronakrisen, i en tid der alle andre aktivitetstilbud er nede, sier Gjermundrød, og presiserer at alle monner drar:

  – Vi håper at givergleden eksisterer tross vanskelige tider. Hvis mange gir litt, vil det hjelpe oss mye.

  Vil skape en aktiv og sosial møteplass

  Hovedmålet med rulleparken er å gi barn og ungdom i Sør-Odal et tilbud til egenorganisert fysisk aktivitet i nærmiljøet, og å skape en aktiv og sosial møteplass. Målgruppen er barn og unge fra 2-3 år og oppover.

  – Dette er et lavterskeltilbud rent økonomisk for utøverne. Skarnes videregående skole og Glommasvingen skole har til sammen vel 1000 elever, og denne rulleparken vil ligge midt imellom disse to skolene. I tillegg vil prosjektet bidra til sentrumsutviklingen av Skarnes, sier Karen Gjermundrød.

  Tilskudd fra flere aktører

  Odal Skateklubb har allerede fått godkjent søknad om spillemidler (2.000.000 kroner), samt fått innvilget støtte fra Odal Sparebank (500.000 kroner), Sparebankstiftelsen Hedmark (500.000 kroner), Gjensidigestiftelsen (150.000 kroner) og Amedia/Glåmdalen/DnB (150.000 kroner). Det er også søkt om støtte av Sør-Odal kommune og Thon-stiftelsen, men disse søknadene er ennå ikke behandlet.