Vi i elevrådet på Nord-Odal ungdomsskole var så heldig at vi fikk omvisning i Samling onsdag 29. januar.

Annonse

Omvisningen startet med at vi fikk utdelt hjelmer og vester, noe som fikk latteren til å gå. Omvisningsturen ble ledet av byggeleder i kommunen, Geir Vik. Vi startet i banklokalene og beveget oss videre mot biblioteket og leilighetene, før vi avslutta i kjelleren.

Elevrådet utenfor Samling
Hjelmer og vester måtte på før vi fikk gå inn i bygget

Våre idéer blir til realitet

I fjor vinter dro vi i elevrådet til Biblo Tøyen for å få inspirasjon til  det nye biblioteket i Samling. Vi ble derfor  glade for å se at noen av ideene våre etter den turen, blir tatt i bruk i det nye biblioteket, deriblant en sammensatt trapp og tribune. Tribunen skal fylles med puter som noen av elevene ved skolen skal lage. Noe annet vi virkelig satte pris på at de hadde tatt med var ungdomsrommet. Det var kjempefint laget og vi likte veldig godt  hula som er planlagt. Hula blir et sittested med utsikt til midten av bygget.

Elevrådet i biblioteket
Ute i selve biblioteket er det høyt under taket
Elevrådet i ungdomsrommet i biblioteket
Vi gleder oss til å kunne ta i bruk ungdomsrommet

Meråpent betyr mer bruk

Vi gleder oss også veldig til å kunne bruke biblioteket utenom de vanlige åpningstidene. Det skal være et meråpent bibliotek, noe som betyr at man kan få et eget adgangskort. Det er ikke helt bestemt hva som blir aldersgrensa, men antageligvis blir det fra man begynner i 10. klasse. Da kan vi gå dit og jobbe med skoleprosjekter, låne/lese bøker eller bare treffe venner.  Vi gleder oss veldig til Sandsdagene i juni, da det blir mulig for alle å komme inn og se hvor fint det nye biblioteket blir.

Hilsen Elevrådet v/Nord-Odal ungdomsskole

Elevrådet i Samling
Byggeleder Geir Vik forteller om auditoriet/møterommet i kjelleren
Elevrådet i leilighet i Samling
Inne i en av leilighetene