MGP junior-finalist Fredrik Amadeus Sannerud har siden finalen i høst ønsket å samle alle finalistene til en konsert og inviterte den sammenspleisa gjengen til Odalen. Og nå kommer de, alle sammen.

Annonse

Tidligere i høst gjorde Fredrik det kjent at han gjerne skulle ha gjenforent Melodi Grand Prix junior-gjengen, og nå gjør han nettopp det.

– Ja, tenk, nå kommer de, alle mann alle! Dette skal bli skikkelig huggalt, smiler Fredrik Amadeus.

Takker sine samarbeidspartnere

– Jeg vil spesielt takke Nord-Odal kommune og Milepelen som har gitt oss muligheten til å lage konserten. Det er et godt samarbeid og jeg er svært takknemlig, sier den unge sangeren.

– Barnekoret fra skolen min skal være med på refrenget på «Je vil væra en venn», røper Fredrik.

Milepelen kulturhus skriver på sine sider: «Vi lover gjenhør med alle sangene, og i tillegg lover vi noen lokale overraskelser!» Så dette bygger opp til å bli storstilt konsert.

Camp Nord-Odal

Finalistene ankommer fredag ettermiddag, og på kvelden og lørdag formiddag skal de snekre sammen konserten. De har ikke all verdens av tid til å forberede seg, men er blitt ganske rutinerte, så det kommer til å gå helt fint. De skal bo på Milepelen under hele oppholdet.

– Det er så gøy at de kommer til Odalen, flere av dem kommer tilreisende med fly til Gardermoen og videre til Nord-Odal, det skal bli fint å vise fram bygda mi, forteller Fredrik.

Ønsker å gi noe tilbake til

– Det var over 300 odølinger som reiste til Oslo for å se på meg i MGP junior-finalen, og det var virkelig, virkelig stort. Og ikke minst var det mange som så på meg og heiet på meg hjemme fra sine stuer. Nå føler jeg at jeg endelig kan gi noe tilbake med en konsert her hjemme, sier 12-åringen.

Et begivenhetsrikt år for Nord-Odal-gutten

2018 ble et begivenhetsrikt år for Fredrik Amadeus Sannerud. Først var det Melodi Grand Prix junior-deltakelse i høst, og rett før jul sang han sammen med Rein Alexander og Anita Skorgan på deres julekonsert i Hamar Domkirke. Senere fikk han også Nord-Odal kommunes kulturstipend og Nordre Odalen kulturminnelags dialektpris, som ble utdelt under feiringen av Milepelen 30 år.

– Ja, 2018 ble litt av et år, må jeg innrømme, men jeg har det moro når det er mye å gjøre, sier sangfuglen, og legger til han er glad for at han er på vei til å bli det han virkelig vil.

Mange har allerede bestilt billetter 

– Mange har allerede bestilt billetter til konserten, det synes jeg er veldig gøy, stråler en forventningsfull Fredrik Amadeus.

At det også er UKM (Ungdommens Kulturmønstring), hvor ungdom viser fram alle slags kulturuttrykk på Milepelen samme dagen, er også positivt for de unge i Odalen.

Salget av billetter til Fredrik Amadeus Sannerud og MGP junior-deltakerne går unna som bare det, og mange unge gleder seg til å se de talentfulle ungdommene.