Laget til Klassequizen 2019 fra Nord-Odal ungdomsskole ble klart i dag. Du kan høre dem på NRK Hedmark & Oppland 28. januar!

Annonse

Klassequizen på NRK er en årlig konkurranse der 10. klassinger fra hele landet inviteres til å delta.

2. plass i Hedmark i fjor

Alle skoler som melder seg på deltar først på NRK Radio i sin egen region gjennom våren, og de to beste lagene fra hvert fylke går videre til nasjonal finale som vises på TV. I 2018 kom laget fra Nord-Odal ungdomsskole på delt 2. plass i Hedmark, men røk ut på utslagsspørsmål og kom dermed dessverre ikke helt til den nasjonale finalen.

De siste åra har det blitt avholdt kvalifiseringsquiz for de 10. klassingene som ønsker å delta, laget skal bestå av tre stykker + en reserve. Det skal være to jenter og to gutter av de fire.

Fra kvalifisering til klassequizen
Ivrige elever svarte godt på spørsmålene de ble stilt under kvalifiseringa til Klassequizen.

På årets kvalifisering deltok ca 20 elever. De fikk 30 spørsmål i mange forskjellige kategorier, og selv etter dette var det tre jenter som sto helt likt, så det måtte til en ekstraomgang for å velge ut laget.

Laget

De fire som til slutt kvalifiserte seg til laget ble Martin Håkenrud, Jenny Aalborg, Vårin Sæther Hemstad og Dennis Braathen-Kjøhl (reserve).

24. januar blir det innspilling for denne gjengen, og vi kan høre dem på NRK Hedmark & Oppland på morgensendinga 28. januar. Odalsportalen heier!