I dag har kulturperlen Milepelen 30 årsdag og det ble høytidelig feiret i helgen med en forrykende jubileumsforestilling, utdeling av kulturpris, dialektpris, historier og glimt fra høydepunktene de siste 30 år.

Annonse

— For en herlig feiring av Milepelen 30 år! sier Stig Aasheim, rådgiver i Nord-Odal kommune.

— Jonas Strand Gravli leda forestillinga til tjue i stil, og fikk en meget fortjent kulturpris. Fredrik Sannerud sang gåsehud på hele salen, og fikk både kulturstipend og dialektpris. Dialektpris fikk også Roar Lishaugen. Fortjente vinnere hele vegen! legger Aasheim til.

Høydepunkter fra de siste 30 år

Hornmusikken forsterka av noen skolemusikanter satte salen i fart fra start, Nord-Odals bandet Temmersåks spilte rock så det dundra i ører og vegger, husbandet leda av Knut Harald Jensen akkompagnerte og spilte passende snutter til sceneskiftene og Olav Hagen skapte stor stemning med Morodalssangen.

— Det ble også gode gjensyn med forestillingene «Temmeret skær fram» og kjente og kjære «Knapper og Glansbilleder» forteller Aasheim.

Varm velkomst fikk også Jan Kristengård og Einar Olav Skogholt som var henholdsvis kultursjef og rådmann da Milepelen ble vedtatt bygget. Mange i salen kjente nok ikke hele historien om hvordan det ble til. Ordfører Lise Selnes holdt åpningstalen og vektla hvor mye Milepelen betyr for mange i Nord-Odal.

Sist men ikke minst stilte Harald Moen opp med gave fra korpsene, et tilbud til kommunen om å spleise på nye konsertstoler – nå er vi klare for de neste 30! smiler han.

Nord-Odals bandet Temmersåks spilte rock så taket løftet seg.
Jonas Strand Gravli leda forestillinga til tjue i stil.
Fredrik Sannerud fikk både kulturstipend og dialektpris.