Mange meter musikk

Annonse

Lørdag 8. februar arrangeres tidenes første platemesse i Nord-Odal. Det skjer selvsagt på Odal Rockeklubb, klubben som vokser for nesten hver eneste uke.

Platemessesjef Stig Aasheim gleder seg veldig til lørdagen, men lurer også litt på hva det er han egentlig har gitt seg i kast med. Det tok nemlig litt mer av enn han hadde drømt om.

Odal Rockeklubb inviterer til platemesse.

– Jeg lufta ideen for Remi i rockeklubben ei stund før jul, og som vanlig når man lufter ideer med Remi så sier han «kjør», hvis han har trua da, og det hadde han tydeligvis her, sier Stig Aasheim.

Stig kaller seg sjøl en amatør innenfor platesamling, men han har i mange år besøkt messer både her og der, og finner han ei kasse med skiver i en butikk må det blas igjennom. Tenk om akkurat den skiva står der og venter.

Må frem med det store teletet

Platemesser er populære innslag mange steder, og selgerne er mange. Det fikk Stig merke da de annonserte messa gjennom rockeklubbens Facebookside og platesalgsarenaer på nett. Å fylle lokalene på Austvatn ble ikke noe problem, tvert imot har han sammen med Remi måtte finmåle og at teltet som brukes ved store arrangementer må opp ble de tidlig klar over.
– På mange messer betaler selgere pr meter stand, mens besøkende må betale en inngangssum før man i det hele tatt har sett hva som tilbys. På Odal Platemesse er det gratis for både selgere og kjøpere, fordi det viktigste for oss er at det kommer folk på begge sider av bordet, sier Stig.
Og om noen skulle trenge en forfriskning og en pust i bakken, vil det være både kaffe og vafler i baren og sitteplasser i andreetasje.

Mest vinyl, men også noe CD

Ca. 15 plateselgere skal fylle rockeklubben med metervis med plater, mest vinyl, men også noe CD. Vinyl er utvilsomt mest populært blant samlere, noen liker å fylle posene med billigskiver, mens andre er på leit etter den ene de mangler av en eller annen halvobskur artist fra 70-tallet, og er klare for å bruke opptil flere tusenlapper for å sikre seg akkurat den.

Dørene åpner kl 11

Odal Platemesse #1 åpner dørene klokka 11 lørdag formiddag, og når de stenger klokka 15 håper arrangørene at både selgere og kjøpere er så fornøyde at #2 allerede kan puttes inn i kalenderen. Kanskje allerede til høsten.
Invitasjon til platemesse