Korpset er litt for seint ute til å bli med i det flotte arrangementet «Musikk ved Glomma», men søndag 27. oktober trår vi til med en skikkelig innvielse av kultursalen med janitsjarmusikk på Glommasvingen skole. 

Annonse

Søndag 27.10. klokka 17.00 er det muligheter for alle å komme inn i Sør-Odals nyeste bygg – Glommasvingen skole, og høre korpsmusikk og solist.

– Glommasvingen Janitsjar har invitert Glåmdal storband til årets høstkonsert, storbandet har med seg Hanne Sveen som solist, forteller Marion Stenberg Hagen i korpset.

Det lokale korpset for Kongsvinger og Sør-Odal

Glommasvingen Janitsjar, det lokale korpset for Kongsvinger og Sør-Odal, vil under ledelse av sin faste dirigent Knut Harald Jensen ta oss med på en musikalsk opplevelse. Publikum vil få høre varierende musikk fra forskjellige arrangører, Broadway Show-Stoppers Overture av Warren Barker og Africa (Toto) av Paul Jennings er noe av det som vil bli spilt. Enkelte stykker som spilles kan være omskrevet av dirigenten for å få stykket til å passe besetningen i korpset.

Korpset øver fast hver onsdag på Skarnes videregående skole, i tillegg kommer enkelte seminarer og ekstraøvelser i forbindelse med konserter som arrangeres minst en, gjerne to ganger i året. Korpset har faste oppdrag 1. og 17. mai og de tar også på seg andre spilleoppdrag, som å dra til Sverige og spille på Valborgmessafton.
Korpset har tidligere deltatt i NM for janitsjar med hederlig resultat. Samtidig som korpset har øvd til søndagens konsert så planlegger korpset konsert sammen med Brandval skolemusikk i Rådhusteatret på Kongsvinger i februar 2020. Korpset ønsker seg flere medlemmer.

«Little Big Band»

Glåmdal storband har eksistert siden 2001 under forskjellige navn. Fra starten var navnet et beskjedent «Little Big Band», men nå har de tatt skrittet fram til et storband som har underholdt på små og store tilstelninger i Glåmdalsregionen. Bandet har i dag sin base på Kongsvinger, men er satt sammen av lokale musikere spredt gjennom hele Glåmdalen fra Åsnes i nord til Odalen og Eidskog i sør.

Glåmdal storband stiller med full storbandbesetning, dvs. 5 saxofoner, 4 trompeter, 4 tromboner, trommer, bass, piano og gitar. I tillegg har bandet med seg Hanne Sveen på vokal.

For det jazzglade publikummet i Glåmdalen er bandet godt kjent gjennom flere spennende prosjekter de siste årene. I sommer framførte bandet Duke Ellingtons verk, «Sacred Conserts», sammen med Hof oratoriekor for fulle hus i Kongsvinger kirke og Arneberg kirke. Tidligere har de hatt et tett samarbeid med flere konserter på Kongsvinger bluesklubb med den lokale gitaristen og entertaineren Christer Westlund. Fullt hus var det også på Vinger hotell da vokalisten Stina Stenerud gjestet bandet med en hyllestkonsert til Monica Zetterlund. Til våren vil bandet igjen gjeste Vinger hotell sammen med vokalgruppa Attitunes med en helt ny forestilling som er en hyllest til den legendariske komponisten og låtskriveren Cole Porter. David Hveem vil lede bandet, og han har arrangert alle låtene, og han har hatt ansvar for hele prosjektet.

Glåmdal storband har ingen fast dirigent. Per Torbjørn Verket, som spiller fast trompet i bandet er musikalsk leder for konserten på lørdag. For Glommasvingen Janitsjar – Marion Stenberg Hagen. For Glåmdal Storband – Christian Tharaldsen.

Konserten er søndag 27. oktober klokken 17. Alle elever på skolen kommer inn gratis, det gjelder også alle andre skoleelever under 16  år. Voksne 200,-