Annonse

Tradisjonen tro, arrangeres utdannings- og yrkemessa på Odalen nest siste mandag i oktober, og igjen ble messa en gedigen suksess. I år var det hele 85 stands på plass på messa.

– Det var mange fornøyde elever, foreldre, utstillere og arrangører å se i Sør-Odal idrettshall denne kvelden, forteller Anne Line Sandmo Bråten rådgiver ved
Nord-Odal Ungdomsskole.

– Utstillerne dekket et vidt spekter av utdanninger og yrker, alt fra sykepleiere, prest, trafikkskolelærer, tannlege, anleggsmaskinførere, landbruksmekanikere, bibliotekarer og mange flere, sier rådgiveren.

Største yrkesmessa i vårt distrikt

De største bedriftene i distriktet vårt var også tilstede, representert ved Mapei AS og Maarud AS. De videregående skolene i distriktet vårt stilte opp med både lærere og elever, i tillegg var representanter fra høgskoler, universitet, fagskoler, folkehøgskoler og ulike opplærings.-kontorer på plass.

Yrkesmessa arrangeres gjennom et samarbeid mellom Odal Rotaryklubb, Nord-Odal Rotary, Odal Soroptimistklubb, Glommasvingen skole, Nord-Odal ungdomsskole og Skarnes videregående skole, og neste år er yrkesmessa hele 25 år.

– Det er den største yrkesmessa i vårt distrikt, og baseres på dugnadsånd og frivillig innsats. Utstillere bruker fritiden sin helt gratis til det beste for elevene, og viser dem vei gjennom vrimmelen av utdanninger og yrker. Dette er noe arrangørene er veldig takknemlige for, og også elever og foreldrene takker utstillerne for innsatsen de gjør, sier Sandmo Bråten.