Korpskjærlighet til Milepelen

Teatret Innlandet inntar storscena på Milepelen med braksuskessen KORPS. I ryggen får de Nord-Odal skolekorps.

Annonse

I kveld kommer Teatret Innlandet sin forestilling KORPS til storscena på Milepelen. Den folkekjære komikeren og forfatteren Knut Nærum står bak den varme teksten som flommer over av humor.

Se film fra forestillingen lengre ned i saken.

Nærum tar for seg et underfundig univers som skildrer korpsenes hverdag og fest med humor, nostalgi og kjærlighet med stor respekt et skjevt smil.

— Det blir en morsom fortelling om korpslivet, med to skuespillere og et korps på scenen. Stykket tar for seg et år i et korps’ liv, og har som mål å vise gleden ved å lage musikk i lag med mange andre. Det er mulig at det blir litt trist innimellom, men det kommer i så fall til å gå fort over, fortalte Nærum til Odalsportalen tidligere i år.

 

Nord-Odal skolekorps på scenen

Forestilling har premiere på Flisa i kveld og blir satt opp på en rekke scener rundt om i innlandet igjennom november.

På hvert spillested skal et lokalt skolekorps delta, som skal stå på scenen sammen med skuespillerne. På Milepelen blir derfor Nord-Odal skolekorps å se på scenen.

Korpset skal spille flere nummer fra sitt eget repertoar samt fremføre en nykomponert Teater Innlandet-marsj. I tillegg får korpset 20& av billettinntektene på spillestedet.

En slags kjærlighetshistorie

KORPS er en teaterforestilling som hyller korpslivet i bygd og by. Handlingen er en kjærlighetshistorie mellom Silje og Emil som spille i samme korps. Men kjærlighet ved første blikk er det ikke. Silje spiller klarinett. Emil spiller baryton.

På dugnad treffes også foreldre og naboer også, enten de vil eller ikke. Her er det mye følelser og engasjement i sving, både for ungdommene selv og folka rundt.

 

 

Billetter til KORPS på Milepelen finner du HER

MASSE HUMOR OG KJÆRLIGHET: Forestillingen omhandler Emil og Silje som forelsker seg gjennom korpset de spille i. Ida Holten Worsøe og Tom Styve har hovedrollene. FOTO: Gisle Bjørneby FORMIDLER: Teater Innlandets Tom Styve skal spille i forestillingen sammen med en kvinnelig skuespiller. De skal formidle historier fra korpsenes mangfoldige verden, der vi møter musikanter, dirigenter, foreldre, folk som elsker korps og folk med et noe mer anstrengt forhold til konseptet. FOTO: Kristin Bengtson/Teater Innlandet KNUT NÆRUM: Mannen bak forestillingen er ingen ringere enn forfatter og komiker Knut Nærum. Mest kjent er Nærum fra NRK-programmet «Nytt på nytt». FOTO: Kristin Bengtson/Teater Innlandet