Glommasvingen Janitsjar er klare med en ny konsert inspirert av cowboys og ville vesten. Solist Lill-Hege Aas-Eng synger og linedancere fra Victory Dance svinger seg. Korpset lover et spenstig repertoar som skal løfte taket på Skogtun. 

Annonse

– Jeg elsker å synge i alle anledninger! Bryllup, dåp, begravelser og jubileer av alle slag, forteller Lill-Hege Aas-Eng, som skal synge solo under lørdagens konsert.

Gåsehud garanti

Lill-Hege er bosatt i Nord-Odal, og arbeider som hjelpepleier og hovedverneombud i Sør-Odal kommune. Hun medvirket på Frivillighetssentralens CD, Drøm, for et par år siden.

– Dessverre blir det for lite tid til sang nå for tiden, sier 39-åringen, men da har jeg mer tid til korpset.

– Og det er noe korpset også er svært glade over, sier Marion Stenberg Hagen, Sekretær Glommasvingen Janitsjar. Ren vinn-vinn situasjon.

Sør-Odal og Kongsvingers amatørkorps har valgt låter fra Ennio Morricones uforglemmelige musikk til flere westernfilmer for lørdagens konsert som garantert vil gi deg gåsehud opplevelser.

Ingen skikkelig countrykonsert uten linedance

Victory Dance vil demonstrere linedance av ulike vanskelighetsgrader på Skogtun. For uinnvigde kan en si at Linedance danses uten partner, men samme med andre, gjerne oppstilt på rekker. Linedance kommer opprinnelig fra USA, akkompagnert av countrymusikk. I dag brukes alle typer musikk som for eksempel disco, latino, swing og rock ‘n roll. Linedance passer for alle, og Victory Dance tilbyr kurs på Kongsvinger.

Fast dirigent siden 1999

Glommasvingen Janitsjars faste dirigent siden 1999 er Nord-Odølingen Knut-Harald Jensen. Han har bred erfaring fra diverse korps, storband, symfoniorkester og musikalensembler. Han har utdannelse i korpsdireksjon fra Østlandske musikk-konservatorium. Han er nå ansatt ved kulturskolen i Odalen som lærer i saksofon og klarinett. Knut Harald tar gjerne med saksofonen sin på øvelsene og spiller samtidig som han dirigerer. Han spiller i flere orkestre og arrangerer stoff for korpset, blant annet flere av stykkene som spilles i kveld. I 2014 ga han ut en CD i forbindelse med sin 50-årsdag. Innspillingen var en gave fra «Vi som vil ha Jensen på CD». CDen inneholder bare stykker der Knut-Harald enten spiller, arrangerer eller har skrevet stykkene.

Støtt lokalt kulturliv og få med deg en westerninspirert  konsert for en neve pesos.

For «en neve pesos»

Det er ikke plass til mange på Skogtun, så her gjelder det å være tidlig ute med å skaffe seg billetter. Billetter fås for «en neve pesos» ved å henvende seg til medlemmer i korpset eller via e-postadresse glommasvingen@gmail.com – alternativt ved inngangen.

Kulturhuset Skogtun, Skarnes, lørdag 2. mars kl 18.00
Entre: Voksne kr. 100. Barn under 15 år gratis. Billetter hos medlemmene eller ved inngangen.