Fredag 1. mars er siste frist for å søke opptak til videregående opplæring. Dette gjelder alle elever på 10.trinn og alle andre som skal gå på videregående skole skoleåret 2019/2020.

Annonse

– For elever fra Odalen er det mange valgmuligheter. Tilbudet ved de nærmeste videregående skolene er mange – og både lokalt og regionalt næringsliv har behov for arbeidskraft og kompetanse, forteller Njål Slettemark Føsker, assisterende rektor ved Skarnes videregående skole.

– Siden elevkullene de siste årene har vært ganske lave, har også de fleste nå større mulighet til å komme inn på det studieprogrammet de ønsker! legger han til.

Hva skal man velge?

Både vår region og landet totalt sett har et skrikende behov for elever med yrkesfag generelt og byggfag og elektro spesielt! Begge disse studieprogrammene finnes ved Skarnes videregående skole.

– Uansett er det viktig å vite at regionen har de aller fleste valgmuligheter – og at ingen valg behøver å være endelige.

Trykk her for å se en motivasjons video for å se hva byggfag kan være.

Er det noe nytt?

– Ja helt nytt av året er tilbudet på musikk – Laptop (altså PC) som hovedinstrument. Veldig mye ny musikk lages ved hjelp av PC og dette er det viktig at skolene underviser i, forklarer Njål.

Dersom du har lyst til å vite mer om laptop som hovedinstrument ta en titt her.

Dersom du har lyst til å se at studiespesialiserende kan være noe annet enn ungdomsskole trykk her!

– Uansett er det viktig å vite at regionen har de aller fleste valgmuligheter – og at ingen valg behøver å være endelige. Så jeg ønsker dere lykke til! Smiler Njål.