Med priser fra flere internasjonale kor-konkurranser er Collegium Vocale et av de ledende korene i Norge og med seg har de Bernt Ola Volungholen, som til tross for sin unge alder allerede er i god gang med en internasjonal karrière på operascenen. På onsdag synger de i Strøm kirke.

Annonse

Kammerkoret Collegium Vocale kommer til distriktet før jul i år også. De gjentar suksessen fra i fjor på Hamar og samarbeider med barytonen Bernt Ola Volungholen fra Vallset. Han gjør det stort som Papageno her hjemme (Den norske Opera) og er for tida ved operaen i Luzern, Sveits.

Dette blir en uhyre variert julekonsert ledsaget av fire profesjonelle musikere, forteller Øystein Bjørkli for Collegium Vocale.

Collegium Vocale hører med blant de beste norske kammerkorene og har for tida tre sangere fra Glåmdalsdistriktet.
Dirigenten Ketil J B Belsaas er avdelingsleder musikk ved Skarnes Videregående Skole og bor på Slåstad.

Julekonsert med Bernt Ola Volungholen og Collegium Vocale

Bernt Ola Volungholen og Collegium Vocale inviterer i år til en helt spesiell julekonsert.  I 2017  ga de sin første julekonsert for en fullsatt Hamar domkirke. Dette bød på mersmak, og i år gjør de tre konserter. Første konserten skjer i Strøm kirke 5. desember og de gjør to konserter den 19. desember i Hamar Domkirke.

— Dette er en hjertevarm konsert som har som mål å skape den beste juleopplevelsen for publikum, sier Bjørkli.

Fra det intime og sarte i Romjulsdrøm, til det grandiose og storslagne i O helga natt. En helt spesiell urframføring blir det også.  Programmet er ambisiøst og kor, solist og orkester startet forberedelsene allerede i september.

”Vi vil utfordre oss selv og se hva vi kan få til”

Godt forankret med hundre prosent lokale profesjonelle musikere fra Kongsvinger i sør til Engerdal og Moelv i nord er det klart for jul i år også.

På konserter medvirker Bernt Olas Opera og viseorkester med Roger AndreassenKasper Værnes, Morten Strypet og Anders Lillebo.

— Et stjernelag av musikere for en stjerneklar og magisk julekonsert, tilføyer Bjørkli.

Bernt Ola Volungholen er til tross for sin unge alder allerede i god gang med en internasjonal karrière på operascenen. Med Europa som arbeidsplass er det viktigste for han å kunne komme hjem til jul og synge for et kjent og kjært publikum på Hedmarken.  Selv er han født og oppvokst i Vallset i Stange kommune.

Med priser fra flere internasjonale kor-konkurranser er Collegium Vocale et av de ledende kor i Norge. Koret behersker et bredt repertoar og har gjennom 30 år vært forbundet med høy kvalitet, ambisiøse prosjekter og store suksesser.

Bernt Olas opera og viseorkester så dagens lys sommeren 2018 og er et prosjektorkester som spesialiserer seg på Volungholens repertoar, fra viser til Opera .

Collegium Vocale et av de ledende korene i Norge og med seg har de Bernt Ola Volungholen.