Torsdag 6. desember tenner vekstbedriften Odal Kompetansesenter i Nord-Odal bålpanna og inviterer til julemarked med egen «julegate».

Annonse

— Vi selger juletrær og har bålkos ute. Inne blir det åpne kafe, «julegate» med trekkspill musikk og flere lokale produsenter har sitt utsalg, forteller tiltaksveileder, Cathrine Krogstad.

I butikken, Blanda Drops, finner du et stort utvalg produkter og muligheten til å handle en litt annerledes julegave. Her selges også en del artikler fra Odal Kompetansesenters samarbeidspartnere, som produkter fra ASK og Lions strøgrus.

Visjonen til  Odal Kompetansesenter er livskvalitet gjennom arbeid og aktivitet. Og nå til jul er det ekstra mye på gang her.

Håndstøpt og hjemmelaget

I kafeen dufter det nydelig julebakst og det produseres jule-artikler i stor hastighet nå bare dager før julemarkedet.

— Vi har baka alle sju slaga med julekaker, smiler Caroline inne på kjøkkenet og tar fram brett på brett med sandkaker, pepperkaker, fattigmann, goro, berlinerkranser, krumkaker og serinakaker.

Inne i arbeidssalen er det rene juleverkstedet, her lages det alt fra kranser, nisser og selvsagt suddibusser nå.

— Vi lager lys med glitter på, forteller Anne som sitter sammen med Marius og limer glitter på fine, røde lys. Kan tro de brenner pent.

Produksjon av håndstøpte og dekorerte lys er en stor del av Odal Kompetansesenters virksomhet, og bedriften lager lys i nesten alle former og farger, med og uten dekor. Du kan også bestille personlige lys med bilde av konfirmanten, dåpsbarnet brudeparet eller jubilanten vil bli trykt på.

— Også kommer gardsnissen Graute på torsdag, det blir moro både for unga og oss, ler Marius mens han limer på litt mer glitter på lysene.

Gardsnissen Graute -forestilling

I år blir det også teater fra bøkene om gardsnissen Graute. Skuespillet blir fremført av Ivar Nordhagen og Hans Ludvig Fredheim kl. 17.00. Nordhagen har selv forfattet fortellingen om denne karen, nissen Graute, som holder til på en gard i Odalen, er eldgammel og har sine tanker om et samfunn i endring, så han har mye spennende og aktuelt for voksne også denne Graute. Du kan også få kjøpt gaveboks med bok, kopp og lys av Graute.

— Velkommen til julemarked her hos oss i Bunesvegen 59 torsdag 6. desember fra kl. 1200 – 1800, ta med hele familien og besøk vår kafe og «julegate», sier arbeidsgjengen på Odal Kompetansesenter.

– Vi har baka alle sju slaga med julekaker! smiler Sarah, Caroline og Malin
Her hos oss får du vasket sengetøy, duker og alt du trenger til jul, ler Marlene, Audun og Heidi og løfter lakene til værs.
– Ja nå er butikken vår full av julevarer og gaver, sier Britt og viser fram gavepakker sammen med June Rebekka
-Har du dyner og puter som skal vaskes, så kom med det til oss på vaskeriet, sier Marlene mens hun lufter ei dyne sammen med Audun.
De ansatte hos vekstbedriften Odal Kompetansesenter ser fram til julemarkedet og ønsker alle hjertelig velkommen. F.v Hallgeir, Gunn, Jon, Britt, Cathrine og Heidi. (Hanne, Terje og Kari kunne ikke stille på bildet).