I helga ble julegranene tent over hele bygda så nå er førjulstida i Odalen i gang på ordentlig. Odølingene trosset været og var ute på alt fra julebasar, julemarked, allsang i kirka, nissemarsj til fakkeltog rundt om i grendene.

Annonse

Julegateåpning og julegrantenning i Austvatn, julegrantenning og julemarked på Sand, julegrantenning og åpen gårdsbutikk i Knapper, julegrantenning og allsang i kirka i Mo, julegrantenning og basar i Bruvoll, fakkeltog og julegrantenning ved Sentrumsgården på Skarnes, julegrantenning på Disenå skole, julegrantenning ved Oppstad samfunnshus, julegrantenning på Slåstad med sang av Mina Helgedagsrud, Melgardsnissen på besøk, nissemarsj, gløgg og pepperkaker. Julegrantenning på Galterud med underholdning av Tanja, nisse, gløgg og pepperkaker og julegrantenning ved Ullern samfunnshus med gløgg, pepperkaker og besøk av nissen. Fullt program i hele Odalen med andre ord!

Forventning og spenning

På Skarnes var det fakkeltog fra Parken og bort til sentrumsgården hvor det ble servert pepperkaker og gløgg. Elever fra Solbakken folkehøyskole ankom med hest og kjerre og underholdt fra scenen og ordfører Knut Hvithammer holdt en god tale om raushet og forventninger.

— Nå er det absolutt førjulstid, med juleavslutninger, julekonserter, julemiddager, julehandel, julegaver og mye fint som starter med jul, sa ordføreren fra scenekanten.

— Fint å se så mange samlet med fakler som lyser opp en mørk og ruskete novemberkveld, sa han.

— Det er forventning og spenning, spesielt for de små. Og med pepperkaker og gløgg i hendene telte forsamlingen ned fra 10 og julegrana lyste i all sin prakt.

— Åå det var pent, sa lille Julie Glomsås da lysene i grana ble tent ved Sentrumsgården.

Vær raus og del med andre

Jula handler om å dele, om å være raus og om å tenke på are. Ei fin julegave vi kan gi er å dele tid med andre, både de vi kjenner og de vi ikke kjenner så godt. Jula gir oss anledning til det.

Alf Prøysen har sagt « et lite kjærtegn frå en som går førbi, kan værme den som står at.»
Prøysen kunne si så mye på en enkel måte. Det kan bety så mye for noen bare å bli sett – å bli gitt litt ekstra oppmerksomhet. Det koster så lite og kan være ei stor gave.

— Vær snille med hverandre og god førjulstid, sa Hvithammer.

Så ble det gang rundt juletreet.

Fakkeltog på Skarnes
Nissefar ute med reinsdyra, elever fra Solbakken
Liv og røre på julemarkedet på Sand.
Det er forventning og spenning, spesielt for de små. Julie Glomsås