I det de siste varme solstrålene byr opp til dans har en DJ pakket sakene og dratt hjem, det er september og folk legger bak seg festivalsommeren, for nå våkner kulturhuset til liv.

Annonse

– Denne høsten har vi et program vi er svært godt fornøyd med, en riktig god miks av lokalt, nasjonalt, til og med et snev av noe internasjonalt, forteller Enhetsleder Kultur i Nord-Odal kommune, Alexander Halland.

– Vi begynner med Papa Pauls Trad Band og Øivind Roos Tribute to Louis Armstrong den 7. september. Her blir det internasjonal gladjazz og lokale aktører knyttet sammen med Roos lunefulle kommentarer.

Image may contain: one or more people and people playing musical instruments
Papa Pauls Trad Band og Øivind Roos forestilling Tribute to Miles Davis

28. september tar vi det helt lokalt når odalsbandet Hemmbøtting Bluegrass for første gang inviterer til konsert i hjembygdas egen storstue.

Image may contain: 7 people, people smiling
Hembøttin Bluegrass: Bjørg Skogholt – vokal, Tone Skogholt – vokal, Trond Hultgren – vokal/dobro/gitar og Henrik Rindal – mandolin/gitar, Arne Brenden på bass, Lars Ihler på fele og Thomas Vik på banjo/pedal steel

– Når høstferien har blitt fortid, og bladene for alvor faller ned, inviterer vi til en tre fantastiske forestillinger på elleve dager, sier Hallan fornøyd.

Ljodahått har spilt på poesifestivalen i Edinburgh og i New Dehli, og 19.oktober kommer de
til oss. Prosjektet, som er ledet av den norske skuespilleren Magne Håvard Brekke, kjent fra tv-seriene Le Bureau des Légendes og Kodenavn Hunter, samt et flertall filmproduksjoner, setter musikk til norske dikt – fra Eddadiktning til Børli. Med seg har Brekke et spellemannslag bestående av musikere fra Norge, Tyskland og Frankrike. Deres versjoner er omtalt som norske dikt fremført i et Tom Waits landskap.

Image may contain: 5 people, people smiling, people on stage and people playing musical instruments
Ljodahått

25. Oktober besøker Teater Innlandet oss igjen, og denne gangen kommer de med
forestillingen Den enfoldige morderen, en teateroppsetning basert på filmen med samme navn fra 1982, som for øvrig representerte det store gjennombruddet for Stellan Skarsgård.

Image may contain: 1 person, sky and outdoor
Den enfoldige morderen

30.oktober avslutter Levi Henriksen og Babylon Badlands måneden med både bokbad og
konsert. Et av to store arrangement vi gjør i samarbeid med Nord-Odal bibliotek denne høsten.

Image may contain: 4 people
Levi Henriksen og Babylon Badlands

I November blir det atter et Kultursplæsj, et uformelt møte med en kjent artist – hvor Stig Aasheim igjen trer inn i rollen som intervjuer, og intervjuer denne gang Ida Jenshus, før den plateaktuelle- og kritikerroste artisten tar oss med på en akustisk time i hennes univers.

Image may contain: 1 person, text

– Vi ønsker alle nye og gamle fjes velkommen til en ny høst på Milepelen, og minner om at dette bare er et utvalg av forestillinger – og at vårt kinotilbud ruller på skjermen hver helg, smiler kultursjefen.