Debutplata ”Synlige hjerteslag” ble kåret til beste norskspråklige album i 2010 og havnet på blokka til alle musikkanmeldere i landet. Siden den gang har hun gitt ut tre soloalbum og vunnet to spellemannspriser- på lørdag spiller hun på Milepelen.

Annonse

 

Frida Ånnevik vokste opp på Ridabu utenfor Hamar og drev med musikk og teater hele oppveksten. Noe som bidro til at hun nå er både musiker, komponist og tekstforfatter med en rekke gjeve priser bak seg allerede.

I 2009 produserte hun egne låter og sendte de til Grappa musikkforlag og fikk tildelt debutantprisen. I oktober 2016 ga hun ut plata «Her Bor» og vant årets Spellemann i kategorien «viser». Høsten 2017 ga hun ut albumet «Flyge fra» som i likhet med «Her bor» høstet fantastiske kritikker, og Frida hanket inn enda en Spellemann, denne gangen i kategorien viser.

Omtaler musikken sin som ”pop i åpent landskap”

—Akkurat nå er jeg midt mellom to turneer, så på lørdag blir det en blanding av sommerturneen min og dere vil få en tyvstart på høstturneen, forteller Frida Ånnevik.

— Jeg spiller sammen med min gitarist og partner i tykt og tynt, Halldor Røyne, og vi vil spille både folkemusikkviser, jazz, viser og litt soul som jeg håper dere vil like, sier Ånnevik. Jeg mikser sjangere og kan kalle musikken min litt som pop i åpent landskap, den blir til mens jeg er der, legger hun til.

 Bokbading av Spellemannsvinneren

Frida Ånneviks andre album «Ville Ord» kom i september 2013, med dette albumet ble hun nominert til Spellemann i kategoriene vise og tekstforfatter, og fikk prisen for beste tekstforfatter.

Så når Frida kommer til Milepelen på lørdag skal hun bok-bades i samarbeid med Nord-Odal bibliotek.

— Jeg liker å prate så jeg håper ikke jeg prater meg bort, for jeg har lyst til å spille en del fra albumene «Her Bor» og «Flyge fra» for dere, sier hun.

Ånneviks singler «Strået» og «Snubletråd» gikk begge rett til topps og hun har også vunnet Tekstforfatterfondets debutantpris «Lyspunkt», og hun har blitt tildelt Vidar Sandbecks kulturpris ”Regnbågåbrua”.

Dørene åpner dørene kl. 18.30 og konserten starter kl. 19.00