Det blir mulighet til å glede seg over julehøytida, vinteren og fylle ettermiddagen med musikk når Birgit Brinck med venner inviterer til Konsert Mitt I Jula, lørdag 29. desember kl. 15.00, i Strøm kirke.

Annonse

— Konserten vil være preget av lys, julehøytid og tradisjon, men den vil også rette blikket mot drømmer og det nye året som nærmer seg. Repertoaret vil være variert og spenne mellom flere stilarter som viser, salmer, popmusikk og Disney, forteller Birgit Brinck.

Lys, julehøytid og tradisjoner

Det vil bli mulighet for folk å synge med og man kan tenne et lys i globen om man har noe eller noen man ønsker å tenne et lys for.

— Dette året går mot en slutt, og vi ønsker å skape rom for takknemlighet, funderinger, drømmer og planer i forbindelse med det nye året. Men det er også viktig for oss å ta vare på juletradisjonen med det som er kjent og kjært, sier hun.

Yngste sanger er 10 år

Vår yngste sanger er Mina Helgedagsrud, 10 år fra Slåstad. Hun har allerede, tross sin unge alder, fått gjøre en hel del.

Hun har allerede sunget for kronprinsen da han besøkte Dølisjøen i år og hun deltok også i programmet «Praktisk info» med Jon Almaas i fjor. For folk flest i Odalen er hun allerede kjent og på konserten skal hun blant annet synge «Himlen i min favn.»

— For de som selv liker å synge, vil det også bli kjente allsanger, som for eksempel «Julekveldsvisa» av Alf Prøysen, så det blir livat i kirka denne kvelden, smiler Brinck.

Utøverne er både barn og voksne fra Sør-Odal og Kongsvinger. Mina Helgedagsrud, Benedicte Brinck Strøm, Emma Christine Kvisla, Kamile Sulcaite, Liv Godal og Anita Hagen vil bidra under konserten.

Artisten Birgit Brinck

Birgit Brinck er bosatt på Spikset i Sør-Odal. Hun er utdannet sanger og sangpedagog ved Barrat Due’s Musikkinstitutt i Oslo og har livnært seg som musiker og sangpedagog siden 1998. Det vil også bli mulighet til å høre hennes egne låter, bl.a fra albumet «En julehilsen fra Birgit» og fra hennes nye album «Noen ord i kveld» som ble sluppet i CD format.