Benedicte Eriksen tok over kafeen På Hjørnet i november og holder selvsagt åpent i romjula og nyttårsaften. Det skulle da bare mangle, det er jo nå folk har tid til å kose seg og ta vare på stønna, smiler Skarnes-jenta.

Annonse

— Benedicte skaper en så hyggelig atmosfære og er god til å drive, sier May Berg som nyter en kopp kaffe og et smørbrød.

— Og du lager god mat og servicen er alle tiders, legger Ivar Sandnes til som sitter på samme bordet og gir en tommel opp til Benedicte som serverer rekesmørbrød og kaffe til en kunde.

Har beholdt konseptet

— Jeg tok over 1. november og har beholdt konseptet etter forrige driver, Mona Riis. Lokalene er delikate, med en lun stil, velsmakende menyer og flere treffsikre konsepter, som vinkveld for damer og næringslivs pub som er åpen for alle med forskjellige temaer fra gang til gang.

After work wine – månedens høydepunkt

Første fredag i måneden holder Benedicte åpent etter stengetid hvor damer i bygda kan skravle og nyte et glass vin.

Hun viderefører tradisjonene Mona dro i gang med oste-tallerken med tilbehør og forskjellige varianter av fredagsmat som quesedilla med kylling og ost, nachos og dip som slår an.

— Noen kvelder er det rundt 25 damer rundt bordet og da er stemningen riktig så god, ler Benedicte, som ikke tvilte et sekund med å videreføre det urbane og miljøskapende konseptet.

Kos å jobbe på Hjørnet

Kafédriveren har jobbet med service hele sitt arbeidsliv, servert på Bastø ferga, jobbet på kafé på Kongsvinger og på Skarnes tidligere.

— Men jeg synes det er utrolig trivelig å jobbe her med så positive gjester. Det er mange faste og flere nye gjester som kommer innom og det er veldig hyggelig!

— Og nå i romjula kan det jo også være fint å finne roen ved et kafébord, nyte en kaffekopp og ta vare på stønna, så velkommen til åpen kafé i romjula og på nyttårsaften! smiler den unge driveren.