Det er fem dager til det braker løs med både festival og bigdepride i Nord-Odal. På dette inkluderende arrangementet stiller det opp hele 100 frivillige i år.

Annonse

Siden 2009 har festivalen i Nord-Odal blitt arrangert, som en inkluderende musikkfestival for utviklingshemmede og alle som liker musikk og moro.

— Jeg har meldt meg som frivillig fordi jeg synes det er veldig spennende å kunne hjelpe til på en så unik festival og så har jeg vært på Morodalsfestivalen hvert år siden det startet og og jeg synes det er et veldig flott arrangement, sier Kaja Ruud som skal jobbe som frivillig under festivalen den 14.-16. juni.

En annen som også skal jobbe som frivillig er Oda Farsethås Ilbråten.

— Morodalsfestivalen er et så bra tiltak her i Odalen synes jeg og det er utrolig fint å kunne hjelpe til på et slikt tiltak, sier Oda.

Oda & Kaja skal jobbe som frivillige under festivalen i år.

Dyktige og engasjerte frivillige

Tirsdag 4. juni hadde de styret for festivalen informasjonsmøte sammen med alle frivillige på utescenen ved Milepelen vedrørende arrangementene og oppgaver. Her fikk alle som skal stille opp informasjon om vakta si, oppgaver og retningslinjer.

— Takket være dyktige og engasjerte frivillige er det mulig å arrangere Morodalsfestivalen. Vi er helt avhengig av å ha de med på laget. Og det er så moro at det er så mange som vil være med som frivillige, sier festivalsjef, Stine Myrholen Sannerud.

— Interessen for å være med på denne festivalen vokser for hvert år og det virker som om Nord-Odølingene er stolte av Morodalsfestivalen.

— Nytt i år er at festivalen trenger frivillige i to dager, både Morodalsfestivalen og bigdepride, legger hun til.

— Det er alt i alt 100 frivillige involvert i år. Ikke alle disse er med på bildet vi tok på utescena, for mange har vært med før og har ikke et behov for et infomøte med oss i styret, forteller festivalsjefen.

Det gjelder øss alle

16. juni 2019 skaper Nord-Odal historie. Morodalsfestivalen arrangerer for første gang Bigdepride. Dette vil være en fest hvor som har fokus på skeiv kjærlighet og mangfold!

Alle har lov til å være akkurat den de er. Det handler om å stå sammen i kampen om like rettigheter og solidaritet. Uavhengig av seksualitet, identitet, kjønns uttrykk og livsstil bør man stå sammen. Alle vet at diskriminering, vold og brudd på menneskerettighetene er et stort problem i samfunnet, og dette bør angå oss alle.

Det vil bli en festfylt dag med et spennende program med et viktig budskap. Festivalen kan friste med parade, musikk, moro og spennende gjester! Dette er et gratis arrangement åpent for alle.

Ikke gå glipp av denne muligheten til å vise sambygdinger og alle andre at vi bryr oss om hverandre og at kjærlighet = kjærlighet! skriver Morodalsfestivalen