På Odal kompetansesenters sommermarked bugnet det av flotte utstillinger med håndarbeid, trefjøler og fuglekasser. Og på markedsplassen duftet det nystekte sveler og kaffe lang vei. 

Annonse

Odal Kompetansesenter åpnet for en tid tilbake dørene for salg av et mangfold av gaveartikler, håndarbeid, trearbeid og annet fra sin produksjon de har laget nå på våren.

Fokus på småfuglene på året sommermarked

— I år har vi masse fuglekasser til salgs og med tanke på boligkrisa blant småfuglene har vi produsert fuglekasser som kan settes opp hvor som helst – og helst flere i samme område, fortalte tiltakslederen ved kompetansesenteret, Jon Espesæter.

— Det er så viktig at vi tar vare på småfuglene våre, så sett opp fuglekasser, oppfordret han.

Ved siden av de fine fuglekassene var det utsalg av nystekte sveler og kaffe, noe som var veldig populært.

T.h, Irene Sween koste seg med nystekte sveler.

En av de besøkende var Irene Sween som er nabo til Odal kompetansesenteret. Hun besøker sommermarkedet hvert eneste år og kunne bekrefte at svelene var velsmakende i år også.

— Jeg synes det er så trivelig å ta turen bort hit, det er så hyggelig stemning, trivelige mennesker, fine ting å handle og ikke minst sitter latteren løst her! Sier Irene Sween og tar seg en god bit av svelen hun har kjøpt.

Med fokus på fuglene har også en av de som er på kompetansesenteret til daglig designet vakre tegninger og brent inn i trefjøler. Først tegner hun på frihånd og så brenner hun inn. Er det ikke pent?

La det svinge

— Vi har produsert solide plante-bord, som også kan benyttes som utekjøkken. I tillegg har vi laget husker av tre – i to størrelser, så det kan «svinge» både for barn og godt voksne, smilte tiltakslederen.

En av de som bare måtte prøve huska var Mary, som solgte honningen Marys bzzz på markedet.

Mary lo høyt da hun prøvde huska som har blitt laget på kompetansesenteret.

Helt unike salgsvarer

— Nå skal vi lage suddibusser, sier Marius Kristiansen (t.h) mens han og kollegene rigger seg til ute på markedsplassen utenfor Odal kompetansesenter.

— Det er vi ganske gode på faktisk, vi er ikke beskjedne vi, smiler han bredt. Suddibusser er svært nyttige når man skal fyre opp i ovnen, forteller han.

Etter en stor produksjon av suddibusser tok Marius seg en velfortjent pause med nystekte sveler.

Mange tok også turen innom butikken Blanda drops på Odal kompetansesenter.