Nå er den digitale lesekampanjen Sommerles.no i gang. Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn fra 1.-7.klasse i Odalskommunene  være med på Norges kuleste lesekampanje!

Annonse

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, i fjor deltok over 105 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

— Sommerles genererer lesing om sommeren. Hvert år registrerer mange barn bøker som de har lest på Sommerles.no, sier Anne-Karin Edvardsen, bibliotekar ved Sør-Odal bibliotek.

— Det er viktig at barn i skolen leser om sommeren og opprettholder leseferdigheten sin! Legger hun til.

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

Sommerles.no er for barn i 1.-7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august. Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti AS og i 2019 ledes det av Finnmark fylkesbibliotek, Østfold fylkesbibliotek og Snuti AS.