Annonse

Det er mye virkelighet i monitor om dagen.

Kan du høre suset? Den litt småkjølige vinden som snirkler seg nedover landet vårt og røsker tak i gammalt grums. Virvler opp et ekko av kvinnekamp og kald krig fra gulna avisforsider. Da er det godt med kommunevalg.

Jeg er sjeldent sint, men når alt her nede har feil lukt og feil farge, og det sitter mennesker i mektige posisjoner med skakkjørte menneskesyn, er det å være sint, å være rykende hakke forbanna, en god flytevest å ha. Da er det godt med kommunevalg.

Det er mye virkelighet i monitor. Alt som skjer har skjedd før og likevel virker det som om ingen husker noen ting. Jeg har flere ganger sagt at jeg skulle ønske unge mennesker i dag hadde en større evne til å stå på barrikadene og si ifra sånn som før. Nå kan det se ut som jeg får ønsket mitt oppfylt, og det eneste jeg ønsker er at vi ikke behøvde. Da er det godt med kommunevalg.

De sa det skulle bli bedre, men jeg synes det drøyer. Da er det godt med kommunevalg.

Når Amazonas brenner og vi roper så høyt om bomringer og fjellras at vi ikke hører det knitrer, da hjelper det kanskje lite med kommunevalg. Men, likevel, når hele verden føles ut som den faller sammen og mektige mennesker tar veldig stor plass, er det en slags trygghet i å kjenne ansiktene til de som vil gå fremst og rydde litt vei. Da blir et kommunevalg en lun armkrok.

Så kan vi hvert fall begynne i det små.

Godt valg.