Onsdag 11. september åpnes det nye kajakk-naustet som DNT Odal har bygget ved båtbrygga i Gardvik. Bak prosjektet ligger det hundrevis av timer med dugnadsinnsats.

Annonse

– Fra vi startet i fjor med søknader, møter, oppmålinger, innkjøp av kajakker og planlegging har det gått med godt over 250 timer, forteller Heidi Andreassen i DNT Odal.

Gjennomsnittlig har fem- seks frivillige fra DNT vært med gjennom hele prosessen, fra oppstart til siste malingstrøket på naustet nå i sommer.

– Uten alle som har stilt opp på dugnad, ville vi ikke kommet i mål, forteller den engasjerte frilufts-entusiasten.

Image may contain: 4 people, people sitting, house and outdoor
Planleggingsmøte før første strøket.
Image may contain: house and outdoor
Ferdig resultat, nymalt og trivelig.

Investerer for å bruke Storsjøen mer

– Dørene åpner kl 17.00 og det vil være mulig å både se og prøve kajakker i morgen, forteller styremedlem i DNT Odal, Bjørn Erik Sandnes.

– Vi har fått med oss Johnny Hundershagen som er kajakkinstruktør og har lang erfaring med padling. Han vil sammen med Frode Lund vise oss eskimorulle og forskjellige redningsøvelser, som egen-redning og kamerat-redning, sier han.

– Hovedformålet med investeringen er å vise fram den vakre perlen vår, Storsjøen, som vi  i DNT Odal ønsker å bruke mer, smiler Andreassen og legger til at til sommeren vil de kjøre grunnkurs i padling slik at man får våtkort.

Kayaking, Canoing, Lakes, Streams, Creeks, Waterways