Gjestebudet er et arrangement for å vise fram alle lag og foreninger i Sør-Odal. Dette er en dag alle som bor i bygda har mulighet til å se, delta og aktivt oppleve hva frivilligheten i Sør-Odal har å by på.

Annonse

– Vi har over 100 lag og foreninger i Sør-Odal og at det finnes et tilbud for alle og en hver, er noe av det vi ønsker å vise frem denne dagen, sier leder i Frivilligrådet, Guro Ullern.

Frivilligheten står for mye av fellesskapet der hvor mennesker møtes i bygda vår og det er viktig å belyse, sier hun.

– Vi har lyst til å gi noe tilbake til alle frivillige som stiller opp og gir et tilbud til bygda gjennom hele året, det fortjener de.

Ida Neskvern sto i teltet til Sør-Odal idrettsråd i fjor og inspirerte publikum til å prøve sykkelløypa på Siap. FOTO: Erland Nordsethmoen.

På lørdag 14. september inviterer frivilligheten i Sør-Odal til gjestebud på SIAP og her blir det masse gøyale aktiviteter for hele familien!

O-laget, Slåstad Vannski, Lions, Sør-Odal idrettsråd, Hundeklubben, Framlaget, Norsk Folkehjelp, Saniteten, Frivilligsentralen, LHL, Fotoklubben, HLF -hørsel, Kvinnenettverket,  Grenderådet/ Slåstad IL og Tronbøl Vel er blant annet noen av lagene og foreningene som vil være på plass med leker og aktiviteter denne dagen.

Full fart på Gjestebudet 2018. 
Det blir boder med info og aktiviteter gjennom hele dagen. Her fra Gjestebudet 2018. FOTO: Erland Nordsethmoen.

Gjestebud er et uttrykk for sammenkomst

Fest, gjestebud eller gilde er ord som brukes om feiringer og sammenkomster og ordet gjestebud brukes rundt offentlige arrangementer, markeringer og fine tilstelninger.

Fellesnevneren er at det som skjer ikke er en hverdagslig begivenhet.

Ordfører, Knut Hvithammer, vil åpne gjestebudet og etter åpningstalen blir det høytsvevende underholdning fra Super Crew Lakers, en spretten cheer leading-gjeng fra Årnes. Silje Vien (19) har sunget sammen med Birgit Brinck det siste året og vil underholde med vakker sang på Siap denne høstdagen.

– BUA Sør-Odal låner ut fritidsutstyr gratis til alle som vil og vi tar med en del utstyr slik at alle kan bli kjent med tilbudet og samtid få prøve. Kanopadling var svært populært i fjor så det blir padling i år og, sier Ullern.

Kanopadling er populært! Fra Gjestebudet 2018. FOTO: Erland Nordsethmoen.

– Nytt av året er at man får et lodd når man ankommer og dermed er man med i trekningen om et gavekort på Skarnes sport.

– Jeg gleder meg! Det er spådd oppholdsvær på lørdag, men jeg håper på knallvær! Og så avsluttes Gjestebudet med minikonsert av Loose Item Harness, det blir bra, smiler den engasjerte lederen.