Takk for verdens kuleste festival

  Annonse

   


  Norges mest sjarmerende festival ligger i Odalen.
  Og det er så sinnsykt kult.

  For en uke siden sto jeg i et telt tapetsert inn i gamle gardiner og sengetepper på toppen av det nedlagte grustaket på Disenå, og hørte noe av det beste landet vårt kan oppdrive av musikk i dag. Er du klar over hvor kult det er?! At landets største artister kommer til skauen på Disenå en helg hver sommer? At Norges kanskje mest sjarmerende festival ligger her, heme i Odalen?

  Jeg er kanskje inhabil. Som frivillig er jobben min å få deg og alle du kjenner til å vite om, høre om og helst komme på Audunbakken vært år. Det er en oppgave jeg er veldig takknemlig for og setter veldig høyt, fordi jeg får stå der, den ene helga i august og se alle menneskene som kommer og storkoser seg fordi bandet eller artisten de hører på Spotify har kommet til Disenå, og være så takknemlig for at jeg får være en liten promille av det. Den følelsen kan ikke måles i noe annet enn stolthet. Og kanskje noen traktorlass med tugg.

  16. året på rad. Fra hagefest til Skambankt, Raga Rockers, Highasakite og Susanne Sundfør. Det er 16 år som ikke kommer av seg selv. Men det er levende kultur på et lite sted hvor mange ofte sier at det ikke er mulig. Da er det ekstra gøy når noe fungerer.

  På et fast gjerdet henger det hvert år samme banner. «Ta vare på hverandre» står det der. Men husk også å ta vare på Audunbakken. Så kan du samle vennegjengen dine neste år også og tenke, der du står i folkehavet under eviglange grantrær med favorittbandet på scena foran deg, at dette er jævlig kult.

  Skambangt. FOTO: Asle Rånå En sjarmerende festival. FOTO: Asle Rånå Holly Macve. FOTO: Asle Rånå 9 grader nord. FOTO: Asle Rånå «Ta vare på hverandre» FOTO: Asle Rånå Publikum storkoser seg. FOTO: Asle Rånå