«Liv & Røre» – en jovial folkefest

Annonse

 


Gamle som unge storkoste seg, sang med og handlet lokalt og kortreist under «Liv og Røre» i Austvatn på lørdag. Og Thoris Supergutt showet – det ga barna terningkast 6.

Storm & røre 

— Kvelden før, var planen å rigge opp, men da blåste det opp til storm her. Så over natten måtte veiene ryddes for trær og så ble strømmen borte som bøy på et par utfordringer kan du si, sier konferansieren for årets Liv & Røre i Austvatn, Cecilie Brandsegg Kjerland.

— Men vi fant løsninger! Vi fikk tak i aggregater og fant ut av hvordan betale med Vipps uten dekning også, ler Kjerland.

Dermed kunne flere hundre besøkende lene seg tilbake, nyte solskinnet og all den gode underholdningen.

— Vi som rigget scene og salgsboder måtte rigge opp rimelig tidlig lørdag morgen. Programmet begynte 08.00, så du kan jo tenke deg hvor tidlig vi var oppe, men vi er en sammensveisa gjeng som jobber effektivt og det gikk helt forrykende, forteller Kjerland før hun skal introdusere neste artist på scenen, Kenneth Norum, med sin folkelige og trivelige musikk.

Barnas hjørne med dyr, spikking og slim-fabrikk

— Geitene er så søte, sier Ingvill, Live og Telma (10) mens de klapper og koser med dem.

Jeg synes de små mini-grisene er nusselige jeg, de har så søte snøfte-lyder, ler Live.

— Åååå, se den fine kaninen da, sier Telma og løper bort for å hilse på den.

Ved spikke-stasjonen ved siden av dyra er det laget i stand så barna sitter på hver sin stubbe med god og trygg avstand til  hverandre så ingen uhell skal oppstå.

— Vi synes det er moro å spikke, for det gjør vi så sjelden hjemme og nå lærer vi også noen nye triks, forteller gutte-gjengen som sitter fornøyde med hver sin kniv og spikker blyanter.

Borte ved Slimfabrikken er det også god stemning;

— Se på slimet mitt,  det er det lengste jeg har laget noen gang, roper Ida Kristine (8) mens hun drar entusiastisk i slimet i begge ender og det blir lengre og lengre. Og så tar Jenny og Linnea (11) tak i slimet til Ida Kristine og drar i det så det blir godt over en meter. Dette er ny rekord!

I tradisjon tro, et alle tiders jovialt arrangement

Folk hygget seg med kortreist mat, fikk smake på rekord-store vafler, hørte på god musikk av Gamlekæra og Kenneth Norum. Barnas Supershow i regi av Kristin Oppi Berg fikk stor oppmerksomhet med rungende applaus og Mo trimstugu leverte rytmer så taket på scenen løftet seg.

— Tom Andre Storbråten, ble satt inn for Hans Ludvig og Arne som ikke kunne møte og han ble tatt godt i mot og sang utrolig vakkert. Og Pole-gjengen, de er veldig imponerende og utrolig underholdende, sier Kjerland.

Thoris Supergutt en knallsuksess

Klokken 19.00 gikk superhelten som mange store og små ventet på hele dagen på scenen, nemlig Thoris Supergutt kjent fra både Skarnes Lekeland, VGs sommershow, P4 sommershow, Kristiansand Dyrepark og flere festivaler og arrangementer.

— Thoris Supergutt var stor suksess! Han var helt fantastisk, både voksne og barn lo og danset. Han blir nok invitert tilbake! sier Kjerland.