Sommerles er en kampanje på biblioteket. Hva med å lese selve livet med nye briller i sommer?

Annonse

Jeg vil gi deg en ny innfallsvinkel til hva du kan lese i deg og rundt deg denne sommeren. Du kan selv være forfatter, men jeg oppfordrer deg til å la historiene utspille seg fra sansene. Du kan slippe regien fra de mentale kartene og la sensasjonene få skrive om oppdagelser i nye landskap.

Lytt til lyder som kan gi deg fornemmelser, bilder eller minner, la smaken og lukten av sommer forundre deg. La røde bær få deg til å leke med tanken om hvordan blå bær smaker annerledes bare for at de er blå. La lukten av syriner gi deg innsikt om en helt ny hage. Sans fult og helt et grillmåltid og la det gi deg bilder av overflod for flere. Lek med gleden over å distansere deg fra klamme familierelasjoner, der du lukker øynene og lar sanden gli igjennom hendene. Svaberget kan møte kroppen som et varmt teppe etter du har badet og kroppen kan bli til en sjøstjerne som tørker på land.

La sommermusikken få deg til å søke gamle drømmer, eller vise deg helt nye visjoner. Huden berøres mer om sommeren, kjenn varmen fra sola, vått sommerregn, vinden som smeiker deg eller kanskje pisker deg i ansiktet. La deg bevege av elementene i naturen.

Du er både jord, ild, vann, luft og tre, let etter det, der du forfatter nye sider i din sommerlesning av livet.

Har du barn, ta de med på leken. De vil trolig være gode lærere for å slippe igjennom fantasien og leke med muligheten til en ny virkelighetsoppfatning.

God sommer!