Odølingen Jenny Aalborg spiller i Hedmark juniorspellemannslag og laget har vunnet lagspel junior på Landskappleiken mange ganger, også i år. Men ekstra spesielt ble det at seniorlaget hun også spiller i vant nå.

Annonse

Landskappleiken i Vågå 26.-30. juni ble et eventyr for den unge felespilleren, Jenny Aalborg (16). Ikke bare på grunn av at dronningen var å så på, men fordi at seniorlaget Heidr, som hun også spilte med vant sin klasse.

På seniorlaget var de 15 stykker fra Hedmark og  Jenny er den eneste fra Odalen.

Her konkurrerte de med de 29 beste spellemannslagene i Norge, og vant!!

Aldri skreket så høyt av glede før

— De eldste på laget begynner og nærme seg en alder hvor de er for gamle i juniorklassen, så de ti eldste på laget, i alderen 15-18 år, tok med seg sine to lærere og to foreldre og stilte i lagspel senior! Forteller Jenny henrykt.

Jenny Aalborg, Signe Weider Skjesol, Marit Westling, Mari Møller Berg, Thomas Westling, Martin Westling, Ellen Grambo Senderud og Trygve Liahagen. Foto: Knut Utler

— Forrige gang vi var i Vågå så vant vi ikke, da vant Bergen. Ellers har vi vunnet alle Landskappleikene siden 2012, smiler Jenny. Så juniorlaget har virkelig vunnet NM i folkemusikk mange ganger før.

— at vi nå skulle vinne seniorklassen, det var helt utforventet!

— Vi skulle bare spille for moro skyld og hadde som mål å komme blant topp 10. Så kom vi på premieutdelingen og juryen begynner å lese opp. Flere av de beste ble opplest og juryen leste opp til og med fjerde plass, men vårt navn ble ikke nevnt.

Dronning Sonja var selvskreven gjest på Landskappleiken. Foto: Knut Utler

— Nå har de glemt laget vårt tenkte vi, for det gjorde dagen før. Men så leste de videre opp 3. plassen som gikk til Gudbrandsdølene, 2. plassen var til laget som vant i fjor og så leste de opp Heidr, som er laget vårt som vinneren og så hylte vi! Ler Jenny.

— Tror jeg aldri har skreket så høyt før!

Jenny Aalborg, Signe Weider Skjesol, Marit Westling, Mari Møller Berg, Thomas Westling, Martin Westling, Ellen Grambo Senderud og Trygve Liahagen. Foto: Knut Utler
Rekordpåmelding! Kappleiken hadde fullt hus og stormende jubel allerede fra onsdag. Foto: Knut Utler