Verden går under, og som om ikke det var nok så snør det i Oslo.

Annonse

Om du legger øret inntil kan du i det fjerne høre konturene av stressa mann 41, med spade i hånd, to barn i baksetet og grå løssnø opp til knærne på dressen, spa ut familiebilen i rent sinne fra snømassene som har falt fra taket på bygården. Og i en blanding av panikk og desperasjon, konstaterer 1-0 til Miljøpartiet De Grønne mens han sladder seg ut på den ubrøytede gata i drabantbyen mens sykelistene passerer på nybrøytet sykkelsti.

Og i en blanding av panikk og desperasjon, konstaterer 1-0 til Miljøpartiet De Grønne

Verden går under, og som om ikke det var nok så snør det i Oslo. Et realt teppefall har lagt seg over byen og dyttet inn kantene så godt at du er sjanseløs med mindre du parkerer en gang for alle, og tar sikte på at neste biltur blir til våren.

Russisk rulett med håndledd og lårhalser

Brøytekantene vokser i takt med svevestøvet, kaoset råder og panikken er total. I mellomtiden leker folk russisk rulett med håndledd og lårhalser der de jazzer seg til og fra jobb på klinkisdekte fortau med livet som innsats. Bannende og oppgitt over brøytemannskaper og veikanter fulle av salt. Når snøen går kan jeg enten rafte ned eller flyte vektløs på ryggen fra Bislett og til festningen.

En evig lang hyttetur inn i evigheten

På 0,58 sekunder får du 134 000 resultater om du Googler «Det snør i Oslo». Min teori er på hvorfor, er at Oslo ikke er laget for snø. Det blir som klaginga du får når du tar med deg vennegjengen på hytta, og glemmer å si at det ikke er vintervei, men 3 km å gå på ski før dere er fremme. Bare at veien til hytta er bytta ut med Thorvald Meyers gate og gjengen består av noen hundre tusen venner som aldri har smurt en eneste ski.

Vinter i Oslo er en evig lang hyttetur inn i evigheten.

Når du Googler «Det snør i Nord-Odal» tar det 0,42 sekunder og du får 10 resultater. Fordi Nord-Odal er laget for snø. Det vi ikke har av kollektivtrafikk tar vi igjen i brøytemannskaper, piggdekk og ull innerst.

Da blir det sjeldent elleville tilstander.