Et av mange satsingsområder for oss politikere i Nord-Odal er å stimulere til økt attraktiv i sentrum, både for boende, besøkende og næringsdrivende. Derfor er jeg glad for å kunne fortelle om noe av det som skjer her, og andre steder i kommunen vår, de neste ukene.

Baklukeloppis

Annonse

Allerede lørdag om ei uke fylles parkeringsplassen mellom barnehagen og regnskapskontoret opp av folk og biler med åpne bakluker. Baklukeloppiser har blitt et populært innslag mange steder, folk møtes for å kjøpe og selge lopper rett fra biler. At dette samtidig bidrar til mer gjenbruk av ting er selvsagt også veldig positivt.

Foto: Tove Grønli

Sandsdagene

Sandsdagene er en mangeårig tradisjon i Sand sentrum, og første helga i juni er det igjen duket for tre dager med tivoli, kulturinnslag, aktiviteter, boder og mat og drikke. Det er Nord-Odal idrettslag og Sand sentrumsforening som er hovedarrangører av dagene, i samarbeid med oss i kommunen. En komite har jobbet gjennom hele vinteren for å gjenskape tidligere års suksesser, samtidig som de jobber med å fornye opplegget. Jeg gleder meg stort til å møte mye folk ute i gata den helga.

Foto: Stig Aasheim

Morodalsfestivalen og Bigdepride

To uker seinere braker det løs igjen. Morodalsfestivalen har vokst til å bli en av Nord-Odals viktigste kulturelle merkevarer. Midt i juni samles folk fra hele landet, og mange fra utlandet, til en dag i inkluderingens og mangfoldets tegn. Jeg er så imponert over det gjengen bak festivalen får til, og hvor store artister de klarer å dra til bygda vår. I år er Ole Ivars og Vazelina Bilopphøggers de største trekkplastrene. Helt fantastisk!

Et nytt bekjentskap i år blir Bigdepride. Dagen etter Morodalsfestivalen, søndag 16. juni, fortsetter feiringa av mangfoldet i Nord-Odal, da med fokus på skeiv kjærlighet. Mottoet for arrangementet er «Det gjelder øss alle», og det er et kjempegodt motto, for det gjelder virkelig alle, på en eller annen måte. Jeg håper nord-odølinger og mange andre møter opp i stort monn og bidrar til å sette oss på det stadig mer omfattende Pridekartet.

Odal Rock Festival og Knapperdagen

I juni går det virkelig slag i slag i kommunen vår, og det er ikke bare i Sand sentrum det skjer. St. hans-helga er det på Mosida det foregår. Odal Rock Festival i Austvatn har på få år vokst fra en liten hagefest til en festival som omtales i nasjonale medier, artister kommer fra USA, England, Sverige og hele Norge for å spille her. Og folk kommer fra fjern og nær for å campe på et jorde. Jeg er ikke sikker på om vi egentlig skjønner bredden av det gjengen bak festivalen driver med, men at det også er med på å bygge et positivt omdømme for Nord-Odal er jeg helt sikker på.

Foto: Stig Aasheim

Samme helga trommer ildsjelene i Knapper Vel sammen og arrangerer Knapperdagen igjen. Ikke like stort internasjonalt snitt, men allikevel et veldig populært innslag i bygdelivet. Knappergardingene er, med rette, stolte av grendesamfunnet sitt, og vi er mange fra andre deler av kommunen som har tradisjon for å ta turen opp dit for å slå av en huggal prat og spise pannerusk.

Foto: Tove Grønli

Når jeg nå sitter og ser over det jeg har skrivi kjenner jeg på en voldsom stolthet, ikke over egen tekst, men over innsatsen fra de mange ildsjelene vi har rundt oss. Uten dere ville Nord-Odal vært fattigere på kultur og samhold. Jeg bøyer meg i støvet.

God forsommer!

Lise Selnes, ordfører