Søndag 28. april, arrangerte Odal O-lag det tradisjonelle «Odalsløpet». Det var påmeldt 140 deltagere, men det dukket opp 162 i det strålende været.

Annonse

— Jeg synes arrangementet i dag ble kjempeflott! Forteller trener og ungdoms representant i Odal O-lag, Sondre Skytteren.

— Vi var på SIAP og dette er en hensiktsmessig og fin samlingsplass for oss. Jeg vil absolutt oppfordre Odal O-lag til å arrangere flere løp her i fremtiden, legger han til.

Fint vær og god steming på SIAP i dag.

— Jeg koste meg skikkelig som speaker i dag, og tror det var mange som hadde en strålende dag både ute i terrenget  i dag, smiler Sondre.

 Speaker Sondre Skytteren.

162 løpere med et helt nytt kart

Første start var kl. 11 og løperne løp etter et helt nytt kart som Odal O-lag ga ut høsten 2018. Med tilsammen 162 deltakere som fikk prøve ut det nye kartet på Nordsetberget ved SIAP var noe arrangørene var svært fornøyde med.

— Været ble bedre enn meldt også, og glade løpere var til å se overalt, forteller Sondre.

Emil Skytteren, Odal O-lag løp 2 540 m og var eneste i denne klassen.

— Odal O-lag takker alle deltakere og frivillige orienteringsløpere som hjalp til med årets Odalsløp. Uten dere ville det ikke blitt så flott! Sier Sondre på vegne av laget.

En sesong spekket med aktiviteter

— Vi har masse aktiviteter denne sesongen, forteller lederen i Odal O-lag, Martin Skytteren.

Sesongåpningen startet torsdag 25. april da O-laget arrangerte orientering for aktivetsskolen i Sør-Odal. Her fikk først den yngste gruppa, 1.-3. trinn, prøve seg på orientering med Pokemon- kort som var gjemt i området rundt rådhuset.

Barna kom raskt opp i fart med kart! Mange hadde ikke prøvet orientering før, så dette var spennende og veldig gøy at det falt i smak hos så mange! Forteller en fornøyd leder.

Deretter fikk den eldste gruppa, 4.-7. trinn, prøve seg. De fikk mer avanserte orienterings-oppgaver oppe i skogen. De skulle gå sammen to og to for å finne den lengste trestokken og bære den tilbake til start, deretter var det bushing gjennom skogen med hver sin trestokk. Til slutt var de på postjakt.

— Dette ble en kjempesuksess og det blir mer orientering på aktivitetssskolen torsdag 2.mai, legger han til.

Image may contain: 3 people, people standing, child, tree, shoes and outdoor

LES MER om O-laget på aktivitetsskolen

Finn Fram dagen

— Vi arrangerer Finn fram dagen på Sand søndag 5. mai med start kl. 1300, samtidig åpnes Stolpejakten og O-dalten (tur-orientering). Det vil bli plassert ut kartbrosjyrer på sentrale steder i Nord og Sør-Odal. Blant annet på servicekontoret til kommunene. Tilbudet vil være gratis som i fjor, forteller lederen.

Postjakta – Kart og moro!

— Dette er et nytt tilbud til barn i barneskolealder. Vi vil også vurdere en egen
ungdomsgruppe, hvis vi har en interesse for det. Dette vil starte opp torsdag 9. mai og
vil holde på til slutten av september. Det vil være ungdom som vil være trenere. Før
sommeren vil vi ha en avslutning med et region-løp inkludert overnatting.

Le tour de Glåmdal
Tirsdag 20. august arrangerer vi regionløp for Glåmdalsklubbene. Løpet vil ha fellesstart.
Det vil bli lagt ut nærmere informasjon på vår hjemmeside.