Janesh Vaidya, en kjent forfatter som holder foredrag verden over er på Norges besøk i forbindelse med sin første roman «I det siste regnet.»  6. mai kommer han hit og skal snakke om Ayurveda – mat, helse, yoga og livsstil.

Annonse

— Vi så heldige å få besøk av kunnskapsrike Janesh Vaidya, sier initiativtakeren Maya Sita Tara, som driver virksomheten Maya Yoga som holder til i Odalen og på Oppaker.

— Han er en god menneskekjenner og snakker så folk forstår. Dette foredraget vil gi god allmennkunnskap for en bedre livsstil, og en god dose inspirasjon! Sier Tara.

Indre balanse, energi og økt livskvalitet

— Vi lever i en tid som krever store endringer i forhold holdninger, livsstil, og bevissthet om vår egen natur og forholdet til naturen. Urfolk og de uberørte kulturene i verden har alltid vært ett med naturen, både fysisk, energisk og åndelig. Naturen har vært menneskets medisin, mat og kraft gjennom årtusener, men vi i vest har fullstendig gått oss vill i vårt jag etter materiell «lykke» og et smalt, egosentrisk tankesett, forteller hun.

Maya Sita Tara er yoga lærer, naturterapeut og helhets-behandler.

— I dag viser det seg i form av klimakrise, ubalanser, konflikter og mye uhelse. Det er på høy tid å vende tilbake til røtter, til naturen og tradisjoner som har ivaretatt visdom om naturen som vår beste medisin.

Ayurveda som betyr viten om livet

Ayurveda er sannsynligvis verdens best bevarte vitenskap i så måte. Med sine rundt 5000 år gamle røtter i India har ayurveda vært en levende praksis, livsvei og naturmedisin i India – en omfattende filosofi som har til hensikt å se og ivareta hele mennesket. Gjennom å forstå vår egen natur og gjenvinne balanse, forstår vi også at vi er en del av helheten, kretsløpet og helsen til vår egen kjære Jord.

Foredraget holdes på Oppaker, men virksomheten Maya yoga har base i Odalen.

«Det siste regnet» 

Janesh Vaidya kommer fra en familie med lange tradisjoner i denne livsveien, og han er lidenskapelig opptatt av menneskers helse og livsstil. Han har skrevet mange bøker om yoga og ayurvedisk livsstil og i år utgis også hans første roman «Det siste regnet» på norsk. Dette er en fantastisk vakker skildring av et menneskeliv, og en familie, og hvordan vi lever og ånder i et komplisert univers av tanker, handlinger, følelser, sanselighet og øyeblikk av visdom og åndelige fornemmelser. Anbefales på det varmeste!

«Etter å ha fått et brev fra sin mor, vender en ung mann tilbake til hjembyen sør i India. Brevet har vekket en mengde spørsmål til live, og når han begynner å nøste i dem, avsløres en rekke hemmeligheter som lenge har vært skjult. Ved hjelp av eldgammel kunnskap blander forfatteren virkelighet og myter, og besvarer spørsmål om livet, samtidig som han tar leseren med på en kulturell reise gjennom Indias hjerte.» (Cappelen)