Temmersåks til UKM-festivalen i Trondheim

Annonse

 

I begynnelsen av mai gikk bandet Temmersåks videre fra UKM fylkesmønstringen på Rena til landsmønstring i Olavshallen i Trondheim. Nå krysser vi fingrene for at de vekker liv i trønderne og tar med seg gullet hjem!

— Vi kom videre til UKM lands-mønstringen under fylkes-mønstringen i Hedmark i begynnelsen av mai, så nå gleder vi oss veldig til å konkurrere mot andre band fra resten av landet i Trondheim 25-29. juni! sier Håkon Sæther i Temmersåks.

Vil rocke Olavshallen

Det er rundt 30 deltakere på tvers av kategoriene; scene, litteratur, film og utstilling som representerer Hedmark på UKM-festivalen i Trondheim, og i kategorien scene er det fire innslag fra Hedmark.

— I Olavshallen blir det i tillegg til sceneshow fra deltakerne også workshops, foredrag, kunstutstilling, forestillinger og konkurranser. Det blir felles camp og busstur, så dette blir nok både moro og sosialt, smiler Sæther.

Bandet Temmersåks fra Nord-Odal består av fire joviale karer i alderen 15-17 år. Håkon Sæther på Rytmegitar og vokal, Jonas Østmoen på sologitar, Martin Bunes på Bass og Peder Sjøen på trommer og felles for dem alle er at de har hatt interesse for musikk i mange år.

Peder fikk sitt første trommesett da han var 4 år og har 6 års erfaring fra Nord-Odal skolekorps, Jonas begynte med musikk da han var 5, Martin startet med bass da han var 13 og Håkon begynte på Kulturskolen i 3. klasse og har spilt instrumenter siden.

— Vi har spilt sammen i 3 år og har hatt en del spillejobber rundt i distriktet, som Kongsfestivalen, konserter på Milepelen og Skarnesdagene, men Olavshallen blir den største scena vi har spilt på til nå, sier Håkon Sæther fornøyd.

Varmer opp til festival

— Vi pleier å øve 2-3 ganger i uka før konserter, men nå legger vi inn et ekstra gir og ligger i hardtrening før landsmønstringa, sier Jonas Østmoen.

Sangen «The new America» som bandet skal spille i Trondheim, øves på om igjen og om igjen så det smeller i veggene i øvingslokalet på Svenneby gård. Teksten formidler den politiske situasjonen i USA som også påvirker hele kloden og Temmersåks sin oppfatning av situasjonen er ikke særlig positiv.

— Sangen er nokså aggressiv og brutal, forteller Peder Sjøen.

Symbolsk logo og store drømmer

— Logoen som er en tømmersaks ble designet av Håkon Sæther i kunst og håndverks faget på skolen for et par år siden. Vi synes den kledde vår jordnære stil og vår lokale tilknytning veldig bra, så vi gikk for den og nå som vi begynner å reise utabygds virker logoen som et symbol på hvor vi kommer, sier Martin Bunes.

Og største drøm… gutta smiler til hverandre, det er å stå på scena på Rockefeller i Oslo.

Men nå først gleder vi oss til å spille under Sandsdagene, fredag 1. juni står de på scena sammen med Agnete M. Kirkevaag fra Madder Mortem.

Øvingslokalet er på låven på Svenneby i Nord-Odal Tømmersaks, traktor og rock! «Landsby- rock» kan vi kalle dette bildet ler gutta