Lese-kafé, et rom for å dele

  Annonse

   

  Cathrine Gulbrandsen-Dahl og Hilde Lillebråten har tatt initiativ til å arrangere en «Lese-kafé» for mennesker med demens eller andre hukommelseproblemer. Dette vil foregå på Inn-på-tunet-gården, Sø-Disi på Disenå 31. mai.

  Humla suser, gresset er grønt og tjærelukta fra alle de gamle bygningene som omkranser tunet henger i lufta. Og gårdshunden Rutur, som er rolig som dagen er lang, rusler rundt i bedagelig tempo og setter seg tett inntil deg for litt klapp og kos. På vakre Sø-Disi gård er det godt å bare være, setta seg ned og ta vare på stønna.

  Inn-på-tunet lese-kafé

  — Lese-kafé er for mennesker som har vansker med hukommelsen og for pårørende, sier Inn-på-tunet driver på Sø-Disi gård, Cathrine Gulbrandsen-Dahl, som sammen med Hilde Lillebråten, bibliotekfaglig student, har satt i gang tilbudet som starter denne uka.

  — Vi inviterer til Lese-kafé i «Mettestua» og serverer deilige gards-vafler med kaffe og leser litteratur som både underholder og gjenskaper minner, sier Gulbrandsen-Dahl. Dette er en kafé som skaper gode øyeblikk i huggale omgivelser.

  — Dette er et lav-terskel tilbud og vi ønsker å skape en hyggelig ramme for de som trenger det, og ofte blir de pårørende litt glemt, så vi ønsker også å gi de ei fin stønn, sier Lillebråten.

  Din helse – vår hjertesak!

  — Lese-kaféen er et utrolig flott tilbud til personer med demens, hukommelseproblemer og ikke minst for deres pårørende, sier lederen i Odal Demensforening, Liv Jane Disenmyren.

  — Og jeg får ikke rost roser initiativtakerne nok! Vårt slagord i Odal Demensforening er Din helse – vår hjertesak! Og dette tilbudet har virkelig sprunget ut i fra en hjertesak, legger Disenmyren til.
  Mor Teresa sa i sin tid «Av og til tror vi at det vi gjør bare er en dråpe i havet. Men havet ville vært mindre uten den dråpen» og dette tilbudet er en slik dråpe.

  Nasjonalforeningen for folkehelsen

  Nasjonalforeningen for folkehelsens målsetting er at færre skal bli rammet av alvorlig sykdom og flere skal få et god liv med god helse. Foreningen er en frivillig, humanitær organisasjon med 550 helselag og demensforeninger over hele landet, som Odal demensforening som jobber etter Nasjonalforeningens målsetting.

  Har du spørsmål, eller ønsker du å melde deg på Lese-kaféen, kan du kontakte Hilde (920 23 041) eller Cathrine (957 49 752). Du kan også kontakte hjemmesykepleien i kommunen. Sør-Odal (62 96 80 00), Nord-Odal (62 97 82 20) eller Odal Demensforening (416 89 975).

  Tilbudet er gratis og finansieres med midler fra TV-aksjonen 2013.

  På Sø-Disi er det deilig å setta seg ned og ta vare på Stønna. I vakre «Mettestua» blir det Lese-kafé, kaffe og gards-vafler.