Full fres på TINE stafetten på Slettbrenna

  På onsdag var det TINE stafett for 6 og 7. klassinger over hele landet. Og i Sør-Odal var det full fres med TINE stafett på Slettbrenna hvor elevene ga alt!

  Annonse

  — Klar, ferdig, gå! roper frivillige fra Oppstad IL friidrett på startstreken, så smeller det og selve TINE stafetten 2018 er i gang med et pang! Elevene løper alt de har rundt Oppstad IL’s friidrettsbane med smidige vekslinger.

  — Vi har øvet masse på stafett-veksling i forkant så det ikke skulle gå galt når det virkelig gjaldt her i dag, sier Siri fra Disenå skole.

  «Kom igjen, ikke gi deg!»

  — Heia, heia, heia! Hyler elevene til hverandre og løper langs gresskanten og roper «kom igjen, ikke gi deg!» så løper de over på andre siden av gressbanen og fortsetter og skrike «løp, dette klarer du!»

  Etter stafetten er det høytidelige premieutdeling med fanfare på høyttaleranlegget og speakeren roper opp gruppene så de kan komme frem og motta sin premie. Og igjen, heier de hverandre frem. Det er en strålende dag og sola stikker, så speakeren minner elevene på at de må drikke mye gjennom dagen og hvile godt i matpausen.

  Hopp og sprett

  En jentegjeng fra Disenå skole ligger og i gresset og koser seg.

  — Det er så digg med fint vær, man kan bare være, sier Celina

  — Og så er det en fin stemning her og vi blir kjent med noen nye fra andre skoler, det er kjekt, sier Nora

  Men hvile kan man gjøre når man blir gammel mener dem, for så fort de har spist opp så begynner de med hopp og sprett, slå hjul og spille ball frem til de skal ta seks nye øvelser i friidrett.

  Friidrettsmerke for barneskolen

  — Nå får dere utdelt hvert deres aktivitetskort med seks friidretts-øvelser dere skal gjennomføre for å få friidretts merket for barneskolen, sier speakeren på anlegget og alle elvene springer til hver sin post.

  Hva likte dere best?

  En gruppe gutter fra Korsmo skole hadde forskjellige preferanser;

  — Jeg likte 60 meter’n, jeg synes hekkeløp var kulere, kaste liten ball var lett, jeg likte høyde og lengde hopp, kule var moro – det har jeg ikke prøvd før. Sammen var de enige om at hele dagen totalt var helt perfekt, for de fikk prøvd alt og så slapp de å stå i kø, og så ble de ivrige på å prøve mer friidrett.

  — Vi vil på sånn friidretts-sommerskole her vi, sier gutta – det høres kjempe gøy ut!

  I Sør-Odal er TINE stafetten er et samarbeid mellom skolene og Sør-Odal idrettsråd.

  Ine, Signe og Mina var fornøyd med TINE stafett t-skjortene som alle fikk Siri, Nora, Charlotte og Celina fra Disenå skole koste seg på TINE stafetten på Oppstad.